Fransa medyası: Macron’un ziyareti Barzani ve Peşmerge’ye saygı anlamı taşıyor

Fransa medyası: Macron’un ziyareti Barzani ve Peşmerge’ye saygı anlamı taşıyor Peşmerge, Hucem Surçi, IŞİD; Mesut Barzani

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Kürdistan Bölgesine ziyaretinin yankıları devam ediyor.

Fransa medyası Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Kürdistan Bölgesi ziyaretine geniş yer verdi. Çıkan haberlerde bu ziyaretin Macron’un Kürdistan Bölgesi eski Başkanı Mesud Barzani ve  Peşmerge’ye gösterilen saygı anlamı taşıdığı kaydedildi.

Şehit Hucam Surçî in ailesini ziyaret edecek

Şehit Hucam’ın oğlu Omer Hucam “Babam Kürdistan’ın kutsal topraklarını korumak için canını feda etti. Biz bugünkü ziyarette sayın Macron’dan Fransa’nın  Peşmerge ve Kürdistan Bölgesi’ne desteklerinin sürdürmesini istiyoruz. Eğer Kürtler ve Kürdistan ddavasına destekleri sürer ise babamın ve tüm Kürdistan şehitlerinin ruhu huzur bulacak ve şad olacaktır” dedi.

1970 yılında Duhok Berdereş ilçesinin Ruvya Nahiyesinin Berdesor köyünde dünyaya gelen Hucam Ebdulrehman Xidir Surçî, 1991 yılından beri Peşmergelik yapıyordu.

IŞİD saldırıları döneminde esir düştüğü teröristler tarafından tüm dünyanın gözönünde 25 Ocak 2015 tarihinde başı kesilerek şehit edilmiş, şehit Hucam’ın mağrur ve başı dik duruşu tüm dünyanın ve Kürtlerin yüreğine işlemişti.

Diğer Haberler