Günay Kürdistan’lı derin peşmergeleri ve aydınlar: “PKK, Kürdistan Bölgesi’nin kazanımlarını tehlikeye atıyor”

Günay Kürdistan'lı derin peşmergeleri ve aydınlar: “PKK, Kürdistan Bölgesi’nin kazanımlarını tehlikeye atıyor”

 TSK, dün Süleymaniye’nin Şarbajêr nahiyesi ve Asos bölgesinde PKK’ye ait hedeflere yönelik kapsamlı bir hava harekatı düzenledi. Türk savaş uçaklarının saldırıları bölge sakinlerinde büyük bir korku ve endişe yaratıyor. PKK-TSK çatışmaları nedeniyle sivilleri hayatı büyük bir tehdit altında.

Saldırılara ilişkin BasNews’e konuşan Goran Hareketi Genel Kurul üyesi Hakim Hemîd Mecîd “Bu hava saldırıları PKK’nin Süleymaniye’de PDK’ye karşı yürüttüğü anlamsız faaliyetlerin desteklenmesinin bir sonucudur. Sırf PDK karşıtlığı olsun diye sonucu hesaplanamayan bir destek verildi. Koronaya karşı alınan hükümet tedbirlerine karşı yapılan eylemler için sonuna kadar yol açıldı” ifadelerini kullandı.

Goran Hareketi yetkilisi sözlerini şöyle sürdürdü: “16 Ekim ihaneti sonrası ‘Kürtler her yerde hedef haline getirilmeye çalışılıyor ve kendini koruyamaz’ şeklinde  adeta bir virüs yayılıyor. Ancak bu doğru değildir. Kürdistan Bölgesi  Hükümeti kalmazsa Kürtleri kim koruyacak? Kürdistan Bölgesi Hükümeti desteklenmelidir. Irak 2003 yılında yıkıldı ancak, iktidarda mafya ve milislerden oluşan bir iktidar var. Eğer Kürdistan Bölgesi kazanımlarına sahip çıkmazsak, geçmişten daha kötü  bir deneyim yaşarız.”

PKK’nin bölgede varlığı nedeniyle saldırıların gerçekleştiğine dikkat çeken Hêriş Mela Xidir, “PKK’nin amacı Türkiye’ye karşı Kuzey Kürdistan’da savaştır. Güçlerini kuzeye götürmelidir. Türkiye’ye Kürdistan Bölgesi’ne saldırıları için bahane sunuyor. PKK’nin Kuzey Kürdistan’da savaşını vermesi için muazzam bir coğrafyası var. Faaliyetlerini oraya götürsün” dedi.

“PKK, Kürdistan Bölgesi’nin kazanımlarını tehlikeye atıyor” tespitinde bulunan eski YNK Peşmergesi, “Bölgede birçok ülkenin istihbaratları var.  En doğrusu PKK’nin Kürdistan Bölgesi sınırlarından çıkması, Kuzey’de artık siyasi bir sürece başlamasıdır. Artık Türkiye’ye köylerimizi vurması için bahane vermemeli” ifadelerini kullandı.

Bombalan bir çok yerde PKK güçlerinin olmadığını söyleyen Hêriş Mela Xidir, “Mesela bombalanan Şêxel Marên köyünde PKK güçleri yoktu” dedi.

YNK’li Hêriş Mela Xidir, PKK’ye Kürdistan Bölgesi’nden güçlerini çıkarma çağrısı yaparak “PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nde kalması zarardan başka bir faydası bulunmuyor. ” şeklinde değerlendirdi.

Diğer Haberler