PKK’den ayrılmak isteyen üç Kürt genci Irak ordusu tarafından yine PKK’ye teslim edildi

PKK’den ayrılmak isteyen üç Kürt genci Irak ordusu tarafından yine PKK’ye teslim edildi Mahmur Kampı; Rojava, gerilla, Kadro, Irak ordusu, YNK

PKK denetimindeki Mahmur kampındaki PKK birliklerinden ayrılmak isteyen üç genç Irak ordusu tarafından tutuklandıktan sonra PKK’nin talebi ile geri teslim edildi.
Darka Mazi kaynaklarının bildirdiğine göre 7 Temmuz günü Mahmur kampından ayrılan iki kadın olmak üzere üç kişiyi yakalıyor. Kimlikleri olmayan üç kişi ifadeleri alınırken PKK’den ayrıldıklarını ve ailelerine ulaşmak istediklerini söylüyorlar. Her üç gencin de Rojavalı olduğu belirtiliyor.

Güney Kürdistan’da ki kaynaklarımızın yaptığı araştırma sonucu bu üç kişinin kimliklerine ulaştı. Buna göre kadınlardan biri PKK içinde Ciwan Naif Tahir olarak bilinen Barin Xalil Ali. İkinci kadın ise Feraşin Selah Şindin kod isimli Nesrin Selah Şindin. Erkek ise PKK içinde Zınar Muhammed Emin olarak bilinen Muhemmed Haci.

Üç genç 2014 yılında 13 yaşlarında iken Rimelan, Sere Kaniye ve Qamişlo şehirlerinde okurken PKK tarafından eğitime gidiyorsunuz, geri geleceksiniz diye kandırılarak PKK’ye getirildiklerini söylüyorlar.

Irak ordusu ailelerle irtibata geçiyor ve aileler gençlerin verdiği bilgileri doğrulayıp. PKK’ye katıldıklarını ve uzun yıllardır kendilerinden bilgi alamadıklarını belirtiyorlar.

Irak ordusu gençleri ailelerine teslim etme kararı alıyor. Fakat alandaki YNK askeri güçlerinde yer alan İdris adlı bir subayın Mahmur kampına bu üç gencin Irak ordusunun elinde olduğu bilgisini vermesinden sonra gençler için kötü bir son başlıyor. Mahmur Kampı dış ilişkilerinde yer alan yabancılarla ilişkilerde Ayşe kod adını kullanan  Hanife Mistafa Mihemed tarafından teslim alınan gençler kampa götürülüyor. Şu ana değin de gençlerden her hangi bir bilgi alına bilmiş değil.

Her yıl PKK’den ayırılan onlarca genç Kürdistan Bölgesel Yönetimi asayişine sığınıyor. Özellikle Rojava’dan gelenlerin sayısının yılık 500’ü aştığı kaydediliyor. Bu kişiler gerekli yasal işlemden sonra oturum olarak normal hayata katılıyor. PKK çoğu zaman bu gençleri tehdit ediyor, ajan olduklarını iddia ediyor. Hatta bazılarına dönük komplolarda yapılıyor.

PKK demokrat ve özgürlükçü bir hareket olduğunu iddia etse de özellikle kadroların hayatını ipotek altına alıyor. PKK’den ayrılma ihanet kabul ediliyor ve bir çok kişi cezalandırılıyor.

Diğer Haberler