İddia: Erbil’de Doğu Kürdistan’lı bir peşmergeye daha suikast girişimi

İddia: Erbil'de Doğu Kürdistan'lı bir peşmergeye daha suikast girişimi

 İran’dan bir suikast girişimi daha İran’ın, başkent Erbil’de Doğu Kürdistan partilerinden Sazmani Xebat Üyesi Serkewt Muradi’ye yönelik suikast girişimi başarısızlıkla sonuçlandığı iddia edildi.  Kürdistan güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturma başlattı dendi.

İran’a dönük haberleri ile bilinen Avatoday bu gün Erbil’de Sazmani Xebat üyesi ve yöneticisi bir kişinin silahlı saldırıya uğradığını iddia etti. Haberde şu bilgilere yer verildi:

Federe Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Doğu Kürdistanlı partilere yönelik terör eylemlerine devam eden İran’ın, Erbil’in Topzawa ilçesinde Sazmani Xebat Üyesi Serkewt Muradi’ye yönelik suikast girişimi, Muradi’nin evinde bulunmaması üzerine başarısızlıkla sonuçlandı.

Çevredeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler ve görgü tanıklarının anlatımlarına göre suikast timi, 20’li yaşlarda bir kadın, yüzünü gizleyen bir Fars ve olay esnasında Kürtçe konuştuğu belirtilen Doğu Kürdistanlı biri olmak üzere 3 kişiden oluşuyor.

Edinilen bilgilere göre olay şöyle yaşandı: Suikast timinin kadın üyesi Pazar günü öğleden sonra saat 13:30’da Serkewt Muradi’nin evine giderek kendisini görmek istediğini söylüyor. Eşi, Muradi’nin evde olmadığını belirtince kadın suikastçi geri dönüyor.
Aynı gün saat 15:20’de bu sefer diğer iki suikastçi hedefin evine giderek, Muradi ile görüşmek istediklerini söylüyorlar. Muradi’nin eşi durumdan şüphelenip çığlık atınca iki suikastçi olay yerinden hızla uzaklaşıyor.
Olayı soruşturan Kürdistan güvenlik güçleri, suikastçilerin yakalanması için kapsamlı bir çalışma başlattı. İran, daha önce de Serkewt Muradi’ye yönelik başarısız bir suikast girişiminde bulunmuştu.
Olayı soruşturan Kürdistan güvenlik güçleri, suikastçilerin yakalanması için kapsamlı bir çalışma başlattı. İran, daha önce de Serkewt Muradi’ye yönelik başarısız bir suikast girişiminde bulunmuştu.
Federe Kürdistan Bölgesi’nde siyasi mülteci olan Serkewt Muradi, İran Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) saflarında 19 yıl Peşmergelik yaptıktan sonra Sazmani Xebat Partisi’ne geçmişti.
Kaynak: Avatoday

Diğer Haberler