PKK’ye bağlı Cıwanen Şoreşger yine iki çocuğu kaçırdı

PKK'ye bağlı Cıwanen Şoreşger yine iki çocuğu kaçırdı

PKK’nin Rojavadaki  Ciwanên Şoreşger adlı örgütünün nerdeyse günlük olarak çocukları zorla silah altına aldığına dair haberler geliyor. Bu günde 2007 doğumlu Wail Ednan İbrahim’in kaçırıldığı haberi geldi.

Bu gün Rojava’da ki Kürt aktivitelerin sosyal medya üzerinde paylaştıkları bilgelerde 24 Temmuz tarihinde 17 yaşındaki bir gencin daha Ciwanen Şoreşger örgütü tarafından kaçırıldığı bilgisine yer verildi. Wail Ednan İbrahim isimli gencin 2004 doğumlu olduğu kaydedildi.

Ailenin oğlunu bulmak için büyük bir çaba içinde olduğu bildiriliyor. Şu ana değin çocukları hakkında edindikleri tek bilgi ise Qamişlo’da bulunan bir eğitim kampında tutulduğu.

Yine Efrin’den kaçan göçzedelerin bulunduğu Şahba’da da Fatma İdris Nesan adlı bir çocuk kaçırıldı. Çocuğun Efrin’in Qijuma köyünden olduğu bildirildi. Babası İdris Nesan kızını geri almak için HSD komutanlarından Mazlum Abdi’ye bir mektup yazdı. Kötü hayat koşullarında ve saldırılara rağmen ayakta kalmak için çaba harcadıklarını tüm bunların üstüne bir de çocuklarının kaçırıldığını belirtti.

HSD güçleri 2019 yılında BM nezdinde çocuk savaşçı almayacağına dair gerekli belgeyi imzalamıştı. Buna rağmen günlük olarak kaçırılan çocuklarla ilgili haberler geliyor.

Diğer Haberler