Ezdi Kürt kadın aktivist Dilvîn Xelef: IŞİD’in kaçırdığı kızları kurtara biliyoruz ama PKK’nin kaçırdıklarını kurtaramıyoruz

 Ezdi Kürt kadın aktivist Dilvîn Xelef: IŞİD'in kaçırdığı kızları kurtara biliyoruz ama PKK'nin kaçırdıklarını kurtaramıyoruz

 Ezdi Kürt kadın aktivist Dilvîn Xelef, IŞİD’in kaçırdığı kızları kurtarabildiklerini ancak PKK’nin kaçırdıklarını kurtaramadıklarını belirtiyor.

PKK’nin Şengal’deki yapılanması YBŞ, onlarca çocuk yaştaki kız ve erkek çocukları ailelerinden kopararak Kandil ve diğer askeri bölgelerde silah altına alıyor.

Konu hakkında BasNews’e konuşan Ezdi Kürt kadın aktivist Dilvîn Xelef’e göre, PKK’nin kaçırdığı çocuklardan ailelerin bir daha haber alması ve  geri getirilmesi mümkün olmuyor.

Dilvîn Xelef, PKK’nin Şengal’de büyük bir toplumsal krize yol açtığını belirterek, “PKK grupları 18 yaş altındaki çok sayıda Ezdi kızı kaçırdı. Aileleri kızlarından hiçbir şekilde haber alamıyor” değerlendirmesinde buldundu.

Ezdi Kürt kadın aktivist Dilvîn Xelef sözlerini şöyle sürdürdü: “PKK’nin Şengal’e gelmesinin tek amacı Türk ordusunu bölgeye çekmektir. İşin gerçeği Şengal, PKK’nin savaş bölgesi değildir, Kuzey Kürdistan’da savaşını yürütmeli. Savaşını Şengal’e taşıyarak bölgede yarattığı korku ve baskı iklimine bir son vermelidir. Şengal, Kürdistan Bölgesi’nin bir parçasıdır, PKK’nin burda sorun ve kargaşa çıkarmaktan başka Ezdilere bir faydası bulunmuyor.”

PKK’nin Şengal’e geldiği günden beri çok sayıda kız çocuğunu dağa kaçırdığını dile getiren Ezdi Kürt kadın aktivist Dilvîn Xelef, “Ezdi aileler, kızlarının dağa kaçırılmasına tepkili. PKK’nin bu yaptığı Ezdilerin gelenek ve göreneklerine ters bir durum” ifadelerini kullandı.

Dağa götürülen kızların kendi rızalarıyla gitmediklerini ve kaçırıldıklarını dile getiren  Dilvîn Xelef, “PKK tarafından kandırılarak kaçırılıyorlar. Aileler açısından bu çok zor bir durum. Kaçırılanlar 18 yaşın altında. Kendi kültür ve inançlarından uzaklaştırılıyorlar. IŞİD’in kaçırdığı kızları kurtarabiliyoruz. Ancak, PKK’nin kaçırdığı kızlara maalesef ulaşamıyoruz. Aileleri hiçbir şekilde kızlarından haber alamıyor” dedi.

Diğer Haberler