PKK’nin Ciwanên Şoreşger örgütü bu kez de 15 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı

PKK'nin Ciwanên Şoreşger örgütü bu kez de 15 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı

 PKK’nin Rojava’daki gençlik yapılanması “Rêxistina Ciwanên Şoreşger’’in kaçırdığı  Kürt çocuklarına bir yenisi eklendi. Helep’in Şehba ilçesinde bir baba PKK tarafından kaçırılan 15 yaşındaki kızının geri getirilmesini istiyor.

PKK’ye bağlı Rêxistina Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençlik Örgütü) isimli yapılanmanın Rojava ve PYD’nin kontrolündeki çocukları kaçırarak silah altına alması devam ediyor.

Halep’in Şehba ilçesinde Fatîme Nesane isimli 15 yaşındaki kız çocuğunun Rêxistina Ciwanên Şoreşger üyeleri tarafından kaçırıldığı bildiriliyor.

Sosyal medyada bir video gönderen kaçırılan 15 yaşındaki kız çocuğunun babası İdris Naasan, kendisinin hasta olduğu için çalışamadığını, kızının evin geçimine katkı sunduğunu belirterek “Şu ana kadar kızın Fatîme’den hiç haber alamadıklarını” söylüyor ve PKK’den kızını geri getirmelerini talep ediyor.

İnsan Hakları Örgütleri, PKK’nin 18 yaşından küçük çocukları silah altına aldığı ve savaştırdığı için bir çok kez eleştirmişti. HSD’ye (Demokratik Suriye Güçleri) de bu konuda eleştiriler sürüyor.

Yerel kaynaklar PKK’nin ’Ciwanên Şoreşger gençlik yapılanmasının Rojava ve Kuzey Suriye’de bir çok yerde şubeler açarak evlerden çocukları ailelerinden izinsiz silah altına aldığı yönünde bilgiler veriyor.

Diğer Haberler