Ezidilerin 74’üncü fermanı: PKK Şengal halkını canlı kalkan olarak kullanıyor

Ezidilerin 74'üncü fermanı: PKK Şengal halkını canlı kalkan olarak kullanıyor

Şengal’deki Kürdistan İşçi Partisi (PKK) varlığı nedeniyle Türk savaş uçakları bombardıman gerçekleştiriyor.

Türk savaş uçaklarının Şengal’ı bombalamasına ilişkin Basnews’e konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Şengal Yetkilisi Silêman Hesen yaptığı açıklamada PKK’nin Ezdileri karargah ve merkezlerinde canlı kalkan olarak kullandığını, Türkiye savaş uçaklarının bombalaması esnasında da hayatlarını kaybettiklerinde kamuoyu oluşturmak için Türkiye’nin Ezdileri katlettiğini işlediğini belirtti.

Hesen açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “PKK’nin planı Ezdi gençlerini öldürtmek. Diğer taraftan Türk savaş uçaklarının Ezdileri bombalayarak katlettiğini işlemek istiyor. Bu planla Ezdi halkını kendine bağlamak istiyor. Aslında kendileri Türkiye’ye ajanlık yaparak Türkiye’nin Şengal’ı bombalamasını sağlıyorlar. Nihayetinde PKK, Şengal’ı karıştırmak için çalışıyor.”

Silêman Hesen açıklamasının devamında şunları söyledi: “PKK yaşları 18’den küçük çocukları kaçırıyor. Onlara eğitim vererek, silahlandırıyor. Halkta, Şengal’in henüz özgürleşmediğine dair bir kanaat oluşturmak istiyorlar ve bunu kullanarak şehri özgürleştireceklerini iddia ediyorlar. Şu an mülteci kamplarında bulunan Ezdi halkı korkularından Şengal’e gidemiyorlar. Çünkü gittiklerinde nelerle karşılaşacaklarını kestiremiyorlar. PKK’nin çocuklarını kaçırmasından korkuyorlar.”

Şengal halkına Şengal’e gitmenin PKK tarafından yasaklandığına dikkat çeken Hesen açıklamasının devamında, PKK’nin Şengal’e dönüp kendileriyle çalışmayanları kabul etmediğini söyleyerek, PKK’nin Şengal’ı şu an sadece kendi menfaatleri için kullandığını dile getirdi.

PKK’nin küçük çocukları kaçırmasına yönelik görüşlerini dile getiren Silêman Hesen açıklamasının sonunda, PKK’nin 18 yaşından küçük çocukları “Özerk Yönetim, Şengal İdaresi, YBŞ” gibi sahte isimler altında örgütlediğini, silahlandırdığını, daha sonra Kandil ve Rojava Kürdistanı’na gönderdiğini ifade ederek, eskiden IŞİD saflarında yer alan bazı kişilerin şimdi PKK içerisinde olduklarını hatta görev ve sorumluluk aldıklarını söyledi.

Diğer Haberler