PKK-TSK çatışmasında şehit düşen Deşiş köyü sakini Zaxo’da toprağa verildi

PKK-TSK çatışmasında şehit düşen Deşiş köyü sakini Zaxo'da toprağa verildi

PKK ve TSK’nin çatışmasında şehit düşen Deşiş köyü sakini  İbrahim Hasan Muhammed Zaxo’da toprağa verildi

Türkiye ile PKK arasında yaşanan çatışmalardan dolayı Deşiş köyü 15 Mayıs’ta boşaltılmıştı. İbrahim Hasan ve 10 köylü farklı zamanlarda bahçelerini sulamak amacıyla köylerini ziyaret ediyordu.

İbrahim Hasan Muhammed dün  yine bahçesini sulamak için Deşiş köyüne gitmişti.  İbrahim Hasan’ın köyde bulunduğu sırada bölgede TSK ile PKK arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında TSK’ya ait savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısında 52 yaşındaki 7 çocuk babası İbrahim Hasan Muhammed yaşamını yitirdi.

Annesi ve eşi konuştu

İbrahim Hasan Muhammed, Zaho’da gözyaşları içinde toprağa verildi.

Rûdaw’a konuşan İbrahim Hasan’ın annesi Emine Ebuzed: O sadece bahçesini sulamaya gitmişti. 10 kez ‘Allah, peygamber hatırı için gitme dedim, baban o tarlalardan hayır görmedi, sende görmeyeceksin’ dedim” dedi.

İbrahim Hasan’ın eşi Bahar İzzedin, “Bana 13-14 kişinin yükünü bıraktı. Gelinim ve çocuklarım var. Hepsinin yükü bana kaldı. Hepsinin ona ihtiyacı vardı” diye konuştu.

TSK ve PKK çatışmaları halka zarar veriyor

TSK ve PKK çatışmalarında en büyük zararı sivil halk görüyor. Her iki tarafta halkı savaşta gözetmiyor. PKK halkı ve köylüleri canlı kalkan olarak kullanırken TSK ise sivilleri hedeflemekten kaçınmıyor.

Diğer Haberler