PKK’ye bağlı Ciwanên Şoreşger Qamişlo’da 15 yaşındaki çocuğu kaçırdı

PKK'ye bağlı Ciwanên Şoreşger Qamişlo'da 15 yaşındaki çocuğu kaçırdı

Kürdistan İşçi Partisi (PKK) silahlı güçleri, Rojava Kürdistanı’nda bir kız çocuğunu kaçırdı.

Henüz 15 yaşında olan kız çocuk yaklaşık 10 gündür PKK’ye bağlı Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençlik) tarafından kaçırıldığı belirtiliyor.

Qamişlo kenti Tey mahallesi sakinlerinden bir görgü tanığı küçük kızın kaçırılması olayına ilişkin Basnews’e şu bilgileri verdi: “Kaçırılan küçük kızın ailesi ve yakınları yaklaşık 10 gündür kentteki bütün güvenlik birimlerinden kızlarının akibetini soruyorlar. En son 07.08.2021 tarihinde anlaşıldıki bu kız çocuğu Devrimci Gençlik tarafından kaçırılmış.”

PKK’den talimat alarak hareket eden özerk idare silahlı güçleri en son 02.08.2021 tarihinde Tey mahallesine baskın düzenlediler.

PKK’ye bağlı Devrimci Gençlik Örgütü farklı yol ve yöntemler kullanarak Rojava Kürdistanı’nda genç ve çocukları kandırarak, daha sonra kaçırarak Kandil ile Şengal’e gönderiyor ve burada çatışmalarda ölmelerine sebep oluyor.

Rojava Kürdistanı’nda ismini vermek istemeyen bir aktivist 06.08.2021’de yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “PKK, Derik ve Qamişlo’da çocukları kaçırma, silahlandırma amacıyla merkezler kurdu.”

Diğer Haberler