Doğu Kürdistan’da Azeriler’den Kürtlere ırkçı saldırı: İki Kürt öldürüldü

Doğu Kürdistan'da Azeriler'den Kürtlere ırkçı saldırı: İki Kürt öldürüldü

Doğu Kürdistan’ın Nexede şehrinde iki Kürt ırkçı saldırganlar tarafından öldürüldü bölgede gerginlik devam ediyor.

Doğu Kürdistan’ın Nexede kentinde Azerilerin Kürtlere yönelik gerçekleştirdikleri ırkçı saldırılar sonucunda Ferid İbrahimi ve Mihemed Elizade adında 2 Kürt genci katledildi.

Edinilen bilgilere göre, Piranşar nüfusuna kayıtlı Ferid İbrahimi adında bir Kürt genci otomobilini tamir etmek için gittiği Nexede kentinde çıkan bir kavgayı ayırmak istediği sırada Azeri bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olay dün sabah saat 10 civarında gerçekleşti. Ferid İbrahim’i öldüren kişi ise Yunis Kadiriye adındaki bir Azeri.

Bir süre İran Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-İ) saflarında Peşmergelik de yapan Ferid İbrahimi’nin öldürülmesini protesto etmek için şehirde yaşayan Kürtler Polis Merkezi önünde toplantı. Polis katil Yunis Kadir’i karakoldan kaçırdı.  Kentte yaşayan Azeriler toplanan Kürtlere saldırdı.

Çıkan olaylarda Mihemed Elizade adında bir Kürt genci daha Azeriler ve İran güvenlik güçlerinin saldırısı sonucu katledildi, birkaç kişi yaralandı.

Olaylarda, Azerilerin “Bu topraktan pay olmaz, Soldoz Kürdistan olmaz.” sloganı attığı bildirildi. Görgü tanıkları, İran güvenlik güçleri olayları yatıştırmak yerine Irkçı grubu destekleyerek provokasyon yaratmak istediğini aktardı.

Diğer Haberler