PYD Asayişinin işkence ile katlettiği Emin İsa 40. gününde anıldı

PYD Asayişinin işkence ile katlettiği Emin İsa 40. gününde anıldıHSD, Dirbesiye, PYD

PYD’ye bağlı asayiş güçlerinin işkencesi sonucu hayatını kaybeden Emin İsa ölümünün 40’ıncı gününde anıldı.

Dirbesiye’ye bağlı Nofeliye köyünde dün düzenlenen 40’ıncı gün merasimine İsa’nın ailesi, yakınları, halk ve pek çok siyasetçi katıldı. Mevlut okunan anmada ailesi merasime gelenlere teşekkür ederek. Emin İsa’ın öldürülmesinin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Emin İsa 28 Haziran tarihinde PYD asayişinin denetimindeki Hasekideki bir zindanda işkence sonucunu hayatını yitirmişti. Aileye beyin kanaması geçirdiği söylense de aile daha sonra yayınladığı videoda vücudun nerdeyse tamamının kaynar su ile yakıldığını göstermişti. Aile ve PDK-S’nin girişimleri ve olayı basına taşıması sonrası HSD olayı araştıracağını söylemişti.
Ailenin mezar açılsın otopsi yapılsın talebine ise HSD ve PYD tarafından olumlu yanıt verilmemişti.  Aile ve siyasi gözlemciler HSD ve YPD’nin olayın üstünü kapatıp, zaman içinde unutturmak istediğini düşünüyor.

35 yaşındaki Emin İsa Dirbesiyenin Bîrike köyü nüfusuna kayıtlıydı, evli ve iki çocuk babasıydı.
Emin İsa olayı YPD asayişinin zindan ve sorgu evlerindeki ilk olay değil. PYD daha öncede insan hakları ihlalleri, adam kaçırma, tehdit gibi bir çok olaya bulaştığı tespit edilmişti.

Diğer Haberler