YNK’nin önemli ismi Şehnaz İbrahim Amerika’nın Sesine konuştu: Bafil zehirlendi

YNK'nin önemli ismi Şehnaz İbrahim Amerika'nın Sesine konuştu: Bafil zehirlendi

Kürdistan Yurtseverler Birliği(YNK) Politbüro  Yönetim Kurulu üyesi Şehnaz Îbrahîm Ehmed, YNK Başkanı Bafil Talabani’nin Lahur Şêx Cengî tarafından zehirlendiğine dair ellerinde belge olduğunu söyledi.

Amerika’nın Sesi(VOA) Kürtçe servisine konuşan YNK Politbüro  Yönetim Kurulu üyesi Şehnaz Îbrahîm Ehmed, YNK içerisinde cereyan edenlerin partinin iç sorunu olduğunu belirterek Türkiye-İran veya diğer partilerin yönlendirmesi olduğuna dair iddiaları reddetti: “Herhangi bir tarafın veya müdahalesi olduğuna dair iddialar asılsız. Bu bir parti içi sorundur.  Bahsedilen ülkelerin kendi iç sorunları çok fazla ve YNK’den bir sorumlunun veya herhangi bir yönetim üyesinin gösrevden alınmasını talep etmezler. Neden bazıları YNK içerisindeki bu değişikliği bazı devletlere veya bölgedeki gelişmelere bağladıklarını bilmiyorum. Bu asılsız ve yalan bir iddiadır” ifadelerini kullandı.

Bafil Talabani’nin Lahur Şêx Cengî tarafından zehirlendiğine dair ellerinde belge olduğunu kaydeden Şehnaz Îbrahîm Ehmed, “Evet bu konuda elimizde somut belgeler var. Bu suçlamalar için yasal yollara başvurulacak” şeklinde konuştu.

Şehnaz Îbrahîm Ehmed sözlerini şöyle sürdürdü: Bafil Talabani’nin zehirlendiğini inkar edemeyiz. Evet zehirlenmiştir. Bu çok yakışıksız bir davranıştı. Hiç kimse durduk yere 21’inci yüzyılda bu şekilde kardeşim dediği, eş başkanlık  görevi yapan amcası oğlunu bu şekilde görevden almaz.”

Şehnaz Îbrahîm Ehmed, YNK gerek gördüğünde ellerindeki belgeleri kamuoyu ile paylaşacağını kaydetti.

YNK Kurucusu Îbrahîm Ehmed’in kızı olan Şehnaz Îbrahîm Ehmed, Hero Ehmed’in de kız kardeşi. Şehnaz Îbrahîm Ehmed YNK içerisinde etkili isimlerden biri olarak tanınıyor.

Diğer Haberler