Mesut Barzani Şengal operasyonunun yıl dönümünde katilamı değerlendirdi

Mesut Barzani Şengal operasyonunun yıl dönümünde katilamı değerlendirdi

Kürdistan Bölgesi Eski Başkanı Mesud Barzani, IŞİD’in 3 ağustos 2014’te Ezdi yurdu Şengal’e saldırısı ve Ezdi soykırımının yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “IŞİD’in Şengal bölgesinde işlediği suç, tarih boyunca Kürdistan halkına karşı işlenen soykırım, katliam ve suçların bir halkasıydı. Kürdistanlıların asla unutmayacağı bir acıdır” ifadesini kullandı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Barzani şöyle dedi:  “Şengal, Kürdistan halkının bedeninde derin bir yaradır ve IŞİD’li teröristlerin Ezdi kardeşlerimize karşı 7 yıl önce yaptıkları, Kürdistanlıların asla unutmayacağı bir acıdır. Şunu çok iyi biliyoruz ki teröristler Kürdistan’a saldırdığında Ezdiler, Kürtlükleri ve dini inançları nedeniyle IŞİD suçlularının kin ve vicdansızlık dolu saldırısına maruz kaldı ve soykırıma uğradılar.

IŞİD’in Şengal bölgesinde işlediği suç, tarih boyunca Kürdistan halkına karşı işlenen soykırım, katliam ve suçların bir halkasıydı. Bu felaketin 7’nci yıldönümünde şehit ve kurbanların ruhlarına selam gönderiyoruz. Şengal Dağı ve Şengal kentinin özgürleştirilmesinde kanlarını veren, IŞİD’in başını Ezdi kardeşlerimizin ayakları altına alıp o teröristlerden haksızlığın ve zulmün intikamını alan kahraman Peşmergeleri de saygı ve rahmetle anıyoruz.

‘Bütün imkanlarla Ezdi kardeşlerimin yanındayım’

7 yılın ardından halen Ezidilerin acılarının sürmesi, Şengal’in kentin çıkarları ve Ezdilerle hiçbir ilgisi olmayan bazı güç ve silahlı grupların elinde olması da büyük bir üzüntü kaynağıdır. Yine onlar halkın geri dönmesine ve Şengal’in inşasına engel olmuşlardır. Burada Ezdi kardeşlerimize bir kez daha vurgulamak istiyorum ki bütün imkanlarla onların istek ve acılarının yanındayım. Onlardan, kendi içlerinde birlik olmalarını, umutlu olmalarını istiyorum. Müsterih olsunlar, zulüm ve dayatma temelinde olan her şey, nihayetinde son bulur ve Şengal’deki mevcut yasadışı durum sonsuza kadar sürmez. Ezidi kardeşlerimiz, başı dik bir şekilde evlerine dönmelidir.”

Diğer Haberler