Kürdistan Parlamentosu üyesi Weysi Seîd: Başkan Barzani komutasında Peşmerge Şengal’i kurtarmıştır

Kürdistan Parlamentosu üyesi Weysi Seîd: Başkan Barzani komutasında Peşmerge Şengal'i kurtarmıştır

Ezdi Kürtlerine yönelik IŞİD teröristlerinin uguladığı soykırımın 7’nci yılı geride kalırken PDK Parlamenteri Weysî Seîd Weysî, “Başkan Barzani’nin komutasında kahraman Peşmerglere Kürt Ezdilerini korumuştur” dedi.

Ezdi Kürtlerine yönelik IŞİD teröristlerinin gerçekleştirdiği soykırımın üzerinden 7 yıl geçti.

BasNews’e değerlendirmelerde bulunana PDK Parlamenteri Weysî Seîd Weysî, “3 Ağustos 2014 Kürdistan halkının tarihinde acı ve kara birgündür. O gün ve ondan sonraki günler IŞİD teröristleri Şengal’de nsanlığın tüm değerlerinden uzak bir vahşetle Ezdi kadınları, çocukları ve gençlerini kaçırdı, katletti, diri diri toprağa gömdü” dedi.

Weysî Seîd Weysî sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarih boyunca Ezdiler büyük zulüm görmesine rağmen varlıklarını, kültürlerini ve inançlarını korudular. Ezdiler Kürtlerin ve Kürdistan’ın ayrılmaz bir parçasıdır. Ezdilerin başına gelen son felaket Kürdistan halkının tarih boyunca yaşadığı felaketlerin devamıydı.”

PDK parlamenteri “Bu katliamın yıldönümünde Başkan Barzani komutasında eşsiz bir direniş ve kahramanlık sergileyen Peşmergeleri de anmalıyız. IŞİD teröristlerinin planlarını Peşmerge Güçleri boşa çıkardı ve Ezdileri korudu. Kürdistan Parlamentosu 03.08.2019 tarihindeki oturumunda Ezdilere yönelik işlenen insanlık suçunu soykırım olarak tanımıştır” ifadelerini kullandı.’’

Diğer Haberler