Lahor Cengi meydan okudu

Lahor Cengi meydan okudu Pafil Talabani, YNK, Süleymaniye, 8 Temmuz olayları

KYB Eş Başkanı Lahur Şeyh Cengi, parti içerisinde yaşanan krizi kendisine karşı bir “komplo” şeklinde değerlendirerek tüm iç ve hukuki yolların tıkatıldığını savundu. Kendisinden Kürdistan’ı terk etmesi istendiğini dile getiren Şeyh Cengi, böyle bir kararı tanımayacağını söyledi.

Bir süredir Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Eş Başkanı Pavıl Talabani ile yaşadığı kriz nedeniyle eş başkanlık yetkileri dondurulan Lahur Şeyh Cengi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla yeni açıklamalarda bulundu.

8 Temmuz günü Süleymaniye’de Terörle Mücadele Birimi ile İstihbarat Teşkilatı’nda yapılan değişiklikleri kendisine karşı bir “komplo” olarak nitelendiren Şeyh Cengi, çözüm ve Süleymaniye ile Kürdistan Bölgesi’nin güvenliği için diyalog yolunu tercih ettiğini, tüm yetkilerinden feragat etmeyi ve bu süreçte kendisine yöneltilen suçlamaların araştırılmasına imkan tanımayı kabul ettiğini dile getirdi.

Parti içerisinde Polit Büro’nun kendisine verilen görevi yerine getirmediğini, bu nedenle iç çözüm konusunda “ümitsiz” olduğunu vurgulayan Şeyh Cengi, bu nedenle Süleymaniye mahkemesine başvurmaya karar verdiğini söyledi.

Hakkındaki ithamlara karşı suçlama ile karşılık vermenin “karakteri ile uyuşmadığını” ifade eden Lahur Şeyh Cengi, Kürdistan halkının sırtındaki yükü ağırlaştırmak istemediğini, yaşanan olayın boyutunun yansıyandan daha ağır olduğunu ve daha ağır sonuçlar beklediğini dile getirdi.

KYB Eş Başkanı Şeyh Cengi, “Buradan tüm üye, kadro, taraftar ve halkı Kürdistan’ı terk etmem istendiği konusunda bilgilendirmek istiyorum. Aksi durumda kararın zor yolu ile uygulanacağı, evime baskın yapılarak Kürdistan’dan çıkarılacağım anlaşılıyor” dedi.

“Son nefesime kadar halkımı terk etmeyeceğimi belirtmek isterim” diyen Şeyh Cengi, partinin gönüllüleri ile elinden ne geliyorsa yapacağını söyledi.

 

Diğer Haberler