Mazlum Abdi: Suriyelilik kimliğimizle gurur duyuyoruz

Mazlum Abdi: Suriyelilik kimliğimizle gurur duyuyoruz

Suriye Demokratik Güçleri (HSD) Genel Komutanı Mazlum Abdi yaptığı açıklamada, Suriyelilik kimliğinden gurur duyduklarını ve problemlerini Suriye hükümeti ile müzakere ederek çözmek istediklerini belirtti.

HSD yıllık periyodlarda düzenlediği meclis toplantısını, Rojava Kürdistanı üst düzey askeri yetkililer ile uluslararası koalisyon heyeti ve özerk yönetim yetkililerinin katılımıyla sürdürdü. Mazlum Abdi toplantıda bir konuşma yaptı.

HSD olarak, Suriye’de varolan bütün krizleri diyalog yoluyla çözmeyi amaçladıklarını tekrarlayan Abdi konuşmasında şunları söyledi: “Barış görüşmeleri, Suriyelilerin Suriyelilerle diyalog içerisinde olmaları ve problemleri Şam’la çözme yolunu esas alıyoruz. Ama mesajımız yanlış anlaşılmasın. Özellikle Şam hükümetinin HSD hakkında yaptığı açıklamalar asla kabul edemez ve bu açıklamalar Suriye’ye hizmet etmemektedir. Bizi ihanetle suçlayanlara şunu söylüyoruz; IŞİD geldiğinde siz bizi ve bu bölge halkını onlara teslim ettiniz, onların insafına bıraktınız. Bu nedenle bu bölgeyi kurtaranlar şu an bölgenin de savunmasını yapıyorlar.”

Suriyeli olmaktan gurur duyduğuna dikkat çeken Abdi konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Suriyelilik kimliğimizden dolayı gururluyuz. HSD çatısı altında toplanmış bütün güçler de bundan dolayı gururludurlar. Bir önceki toplantımızda HSD’nin sisteminde değişiklikler yapma kararı almıştık fakat hem Türkiye’nin saldırıları hemde akabinde koronavirüs salgını nedeniyle hem bu kararı hemde farklı bir çok kararı uygulama imkanına sahip olamadık.”

Türkiye’nin işgaliyle bölgede gerçekleşen demografik değişikliğe de değinen Abdi konuşmasının devamında, demografik değişimin halen de devam ettiğinin altını çizdi.

Konuşmasının sonunda, Türkiye’nin ateşkes koşullarını her gün ihlal ettiğine vurgu yapan Mazlum Abdi, HSD ile Rus güçlerinin bölgenin Kuzeyinde ateşkesin devamını sağlamak için ellerinden gelen bütün çabayı sarfettiklerini söyledi.

Diğer Haberler