TSK ve PKK çatışmasının son iki ay içinde doğada yarattığı tahribatın bilançosu açıklandı

TSK ve PKK çatışmasının son iki ay içinde doğada yarattığı tahribatın bilançosu açıklandı Duhok; Zaxo, Derkare; Amediye, PKK, orman köy boşaltma

PKK ve Türkiye çatışmaları sonucu Duhok sınırları içinde 3 bin dönüm arazi yandı

Türkiye’deki orman yangını herkesin gündemini işgal etmiş durumda. Fakat Kürdistan Bölgesi sınırları içinde de PKK ve TSK çatışması nedeni ile ağaçlar, bağlar ve bahçeler yanıyor.

Duhok ili sınırları içinde ki PKK ve TSK çatışmaları halka büyük zararlar verdiği gibi doğaya ve tarihi eserlere de zarar veriyor. Her yıl yaşanan çatışmalar sonucu yüzlerce dönük orman ve köylülere ait araziler yanıyor.

2021 yıl yazında yani iki aylık bir dönemde Amediye ve Zaxo ilçeleri sınırları içindeki 3 bin dönüm arazi yandı.

Duhok Vali yardımcısı Macid Seyd Salih bu gün Rudaw’daki bir programa katılarak olay hakkında bilgi verdi. Salih konuşmasında son yılların en büyük zararının geçtiğimiz iki ay içinde yaşandığını söyledi. Salih ayrıca köylülerin ve çiftçilerin büyük zarar gördüğünü, köylerin boşaltıldığını da açıkladı.

Salih konuşmasında “PKK ve TSK çatışmalarının son bir ay içinde verdiği zararı gidermek için 9 milyar Irak Dinarı gerekiyor. Ayrıca da ağaçlara, ormanlara ve bahçelere verilen zararı gidermek için de yıllar gerekiyor” dedi.

Salih konuşmasının devamında “ Sadece bu yıl içinde PKK ve TSK çatışması sonucu 20 köy boşaltıldı. Bu köylerin büyük çoğunluğu ise Zaxo’nun Derkare nahiyesine bağlı köylerdi” dedi.

Diğer Haberler