Konya’da Kürt aileye saldırı: 7 kişi öldürüldü, ev ateşe verildi

Konya’da Kürt aileye saldırı: 7 kişi öldürüldü, ev ateşe verildi

 Konya’nın Meram ilçesinde 12 Mayıs’ta ırkçı saldırıya uğrayan Karslı Dedeoğulları ailesi ikinci kez saldırıya uğradı. Aileden  3’ü kadın 7 kişi hayatını kaybetti. Ev ateşe verildi.

Olay, saat 18.50 sıralarında merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi  Özşahin Sokak’ta meydana geldi. Daha önce “Biz ülkücüyüz sizi burada yaşatmayacağız” diyen bir grubun saldırısına uğrayan aile bugün yeniden saldırıya uğradı. 3’ü kadın 7 kişinin öldüğü saldırının ardından ev ateşe verildi. Ayrıca olay sırasında bölgeden ayrıldığı üzerinde durulan bir aracın bulunması için tüm kentte çalışma başlatıldı.

Ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut Twitter’dan yaptığı açıklamada “Alçaklar müvekkillerimi katlettiler, defalarca uyardık. Üçü kadın 7 kişiyi katlettiler” ifadesini kullandı.

Avukat Karabulut: Bu tamamen ırkçı bir saldırıdır

Bir televizyon kanalına bağlanan avukat Abdurrahman Karabulut, “Aynı aileden 3’ü kadın 7 kişi hayatını kaybetti. Polis bizleri hayatını kaybedenlerin yanına almıyor. Savcıyı bekliyoruz. Aile ilk olarak 12 Mayıs’ta 50-60 kişilik bir grubun saldırısına uğramışlardı. 7 kişi tutuklanmıştı. Ancak her hafta birer -ikişer kişi serbest bırakıldı. Yeni tutuklamalar talep ederken herkes serbest bırakıldı. Bu sonuçta en büyük pay yargının. Dosyada 2 tutuklu kalmıştı. Bu saldırı tamamıyla ırkçı saldırıdır. Cesaret alıyorlar.”

AKP’den ilk açıklama

Saldırıya ilişkin AKP’den ilk açıklama Naci Bostancı’dan geldi. AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, sosyal medya hesabından, “Konya’daki vahşi katliamı nefretle kınamak için dahi dilde kelime bulamıyorum. Başımız sağ olsun. Katiller mutlaka hesap verecek, adalet yakalarına yapışacaktır” diye yazdı.

Diğer Haberler