YNK’li Qedaferî’den PKK’ye: Kimseyi kale almıyorsunuz, büyük bir yanlış içeresindesiniz

YNK'li Qedaferî'den PKK'ye: Kimseyi kale almıyorsunuz, büyük bir yanlış içeresindesiniz

YNK’nin eski yöneticisi Ehmed Qedaferî, “PKK her dört parçanın sahibi gsanıyor, büyük bir yanlış içerisindeler” diyerek PKK’nin savaşını Kürdistan Bölgesi sınırlarından uzaklaştırması gerektiğini söyledi.

BasNews’e konuşan eski YNK Halepçe İl Başkan Yardımcısı Ehmed Qedeferî, eskiden PKK ile çok yakın olduklarını belirterek, “Ancak, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin durumunu göz önünde bulundurması adil olanı. Bu şekilde devam ederse Kürdistan Bölgesi’ne daha fazla zararı dokunacak. Bu kabul edilemez. Savaşını Kürdistan Bölgesi sınırlarından uzaklaştırmalıdır” dedi.

Ehmed Qedeferî PKK’ye ilişkin “Savaşınızı Zaxo’nun ötesine götürün, Erbil ve Süleymaniye’den uzaklaşın. Kürdistan Bölgesi üzerinden savaş yapılacak dönem geçmiştir” ifadelerini kullandı.

PKK’nin kimseyi kâle almadığını dile getiren  Ehmed Qedeferî, “Kimseyi kâle almadıkları gibi kendilerini 4 parça Kürdistan’ın sahibi görüyorlar. Çok büyük bir yanlış içerisindeler” şeklinde konuştu.

PKK unsurlarının son birkaç aydır Peşmergeye saldırıyor. PKK, en son Xelîfan ve Bêxmê bölgesindeki Peşmerge kontrol noktasına saldırmıştı.

6 Haziran’da PKK’nin saldırısında 6 Peşmerge şehit düşmüştü.

Diğer Haberler