Kürdistan Bölgesi için önemli karar: Zaxo ve Soran ilçeleri bağımsız idare olacak

Kürdistan Bölgesi için önemli karar: Zaxo ve Soran ilçeleri bağımsız idare olacak

 Bakanlar Kurulu, Erbil’in Soran ilçesi ile Duhok’un Zaho ilçesinin bağımsız idare olmasına karar verdi.

Bakanlar Kurulu, Erbil’in Soran ilçesi ile Duhok’un Zaho ilçesinin bağımsız idare olmasına karar verdi.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında toplandı.

Toplantıdan Soran ve Zaho ilçelerinin bağımsız idare olması kararı çıktı.

Başbakan tarafından Bakanlar Kurulu’na sunulan öneride, her iki ilçenin büyük olup, nüfuslarının yoğun olduğu ve bu ilçelerin bağımsız idare olmasının halkın işini kolaylaştıracağı belirtildi.

Öneri Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilirken, kararın uygulanması için İçişleri Bakanlığı, gerekli işlemleri yerine getirmekle görevlendirildi.

İç gelirlerin dizayn edilmesinin de ele alındığı toplantıda, hükümetin maaş ödemeleri için iç gelirlerin dizayn edilmesi noktasında her türlü çabayı göstereceği ve maaş konusunun öncelikli işi olduğu bildirildi.

Sağlık Bakanı Saman Berzenci’nin salgınla ilgili gelişmeler ve vakalardaki gözle görülür artışa dair sunum yaptığı toplantıda, Coronayla Mücadele Yüksek Komisyonu’nun dün aldığı kararların uygulanması gerektiği vurgulandı.

Halkın işi ve sağlığının korunması arasındaki dengenin sağlanması gerektiğinin altının çizildiği toplantıda, Kürdistan Bölgesi’nin yeterli aşıyı temin edebilmesi için uluslar arası toplumun destek olması istendi.

Ruhsatsız silahlarla konusunda sıkı tedbirlerin uygulanacağının kaydedildiği toplantıda, Enerji Bakanlığı, vatandaşlar için kış yakacağının temin edilmesi hususunda şimdiden çalışmalara başlamakla görevlendirildi.

Toplantıda, ABD ile Irak hükümetleri arasındaki 4’üncü stratejik diyalog görüşmesin sonuncularından memnuniyet duyulduğu ifade edildi.

Diğer Haberler