Doğu Kürdistan-Merivan’da ki yangında gönüllüler 5 gündür ormanları için mücadele ediyor

Yangınla mücadele eden gönüllülerden biri de, ailesiyle birlikte bölgede birçok yangına müdahale eden 60 yaşındaki Amin Studa.

Doğu Kürdistan-Merivan’da ki yangında gönüllüler 5 gündür ormanları için mücadele ediyor

Doğu Kürdistan’ın Merivan şehrindeki orman yangını 5 gündür devam ediyor. Yangına resmi kurumlar müdahale etmezken gönüllüler ve bölge halkı 5 gündür yangını söndürmek için uğraşıyor.

Doğu Kürdistan’ın Merivam kırsalındaki orman yangını halkın ve çevrecilerin tüm çabalarına rağmen kontrol altına alınamıyor. Yerel kaynarlar şu ana değin 350 hektar ormanın yandığını belirtiliyorlar.

Orman yangınına şu ana değin devlete bağlı hiçbir resmi kurum müdahale etmedi. Yangın Cuma günü Hanaşexan ve Darawan köyleri arasında başladı. Yangın gönüllülerin ve çevrecilerin çabası ile söndürüldü. Fakat aynı bölge yakınlarında yangın tekrarladı. Yangının bilinçli çıkarıldığı düşünülse de kimlerin yaptığı bilinmiyor. İkinci yangın bir daha kontrol altına alınamadı.

Bölge halkı ise büyük bir dirençle orman yangını kontrol altına almak için çalışıyor.  Yangını söndürmek isteyen gençler, kadınlar ve yaşlılar yangın alanından neredeyse 5 gündür ayrılmadılar.

Yangınla mücadele eden gönüllülerden biri de,  ailesiyle birlikte bölgede birçok yangına müdahale eden 60 yaşındaki Amin Studa.

Kaynak: Rudaw İngilizce

Diğer Haberler