Peşmerge güçleri PKK’nin köy yoluna döşediği mayını etkisiz hale getirdi

Peşmerge güçleri PKK’nin köy yoluna döşediği mayını etkisiz hale getirdi Kani Masi, Gunde Mayê Mayi köyü, Saddam, Sidekan

PKK’ye bağlı silahlı güçler Güney Kürdistan’da sivillerin kullandığı alanlara mayın döşemeye devam ediyor. Bu kez Kani Masi nahiyesinden Mayê köyüne giden yola mayın döşendi.

Darka Mazi’nin Güney Kürdistan’da ki kaynaklarının bildirdiğine göre bu gün Peşmerge güçleri PKK’nin Mayê köy yoluna döşediği mayını bularak etkisiz hale getirdi.  Kaynaklarımızın bildirdiğine göre Mayê köyü ile Kani Masi arasındaki köprüye yakın bir yere döşenen mayının olduğu bölgeye sivil insanlar günlük olarak gelip gidiyor. Mayê köyünde her hangi bir çatışma olmadığı gibi Türk üslerine de yakın değil.

Geçtiğimiz 6 ay içerisinde PKK’nin Duhok kırsalında sivillerin yollarına döşediği 7 ayrı mayın bulunarak imha edildi.

En son olarak PKK 28 Nisan günü yine Kani Masi’de köylülerin kullandığı alana mayın döşemişti. Bu mayına elektirik bağlantılarını yapmak için giden 3 elektrik dairesi çalışanında patlamıştı. Her üçü de ağır yaralanan çalışanlar köylüler tarafından kurtarılmıştı.

Yine 13 Nisan günü Sidekan’da Peşmergelerin yoluna mayın döşemiş bir Peşmerge şehit düşmüştü.

Yerel halk PKK’nin arazi mayınlama çalışmalarını Saddam’ın Kürdistan dağlarını mayınlamasına benzetiyor. Saddam rejimi yıkıldıktan sonra Kürdistan Bölgesel Hükümeti alandaki mayın ve patlayıcıları etkisiz hale getirip, halkın can güvenliğini sağlamak için pek çok proje geliştirdi. Fakat PKK bu projelerin kendi bulunduğu alanlarda gerçekleşmesine izin vermediği gibi Saddam mayınlarını kullanarak tekrar yeni patlayıcılar ve mayınlar yaparak sivillerin yollarına döşemeye devam ediyor.

Diğer Haberler