YPG Asayişinin işkence ile katlettiği Emin İsa’nın ailesi DSG’ye tekrar çağrı yaptı

YPG Asayişinin işkence ile katlettiği Emin İsa'nın ailesi DSG'ye tekrar çağrı yaptı

 Haseki’de gözaltında işkence sonucu hayatını kaybettiği belirtilen Emin İsa’nın ailesi, sorumluların bulunup adalete teslim edilmesi için DSG’ye çağrısında bulundu.

Rojava’nın Haseki kentinde 22 Mayıs 2021 tarihinde Rojava Özerk Yönetimine bağlı güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan 2 çocuk babası Emin İsa’nın (35) cenazesi 28 Haziran 2021 tarihinde ailesine teslim edilmişti.

Konuya ilişkin yeni bir açıklama yapan aile, İsa’nın “Özerk Yönetime bağlı bir hapisanede işkence edilerek öldürüldüğünü” belirtti.

Uzman doktorlar ve basın huzurunda mezarın açılıp cenazenin incelenmesine razı olduklarını hatırlatan aile, İsa’nın öldürülmesi davasının üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Açıklamada, “Demokratik Suriye Güçleri’nin kamuoyuna bir açıklama yaparak sorumluluğu üstlenmesini, ailesinden özür dilemesini ve sorumluları bulup yargılamasını istiyoruz” denildi.

Ailesi daha önce, Emin’e ait olduğu belirtilen ve işkence edilmiş halde çekilen fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşmıştı.

Fotoğraflarda Emin’in dişlerinin kırıldığı, yüzü ve gözlerinin morardığı, bedeninde ise yanık izleri olduğu görülüyor.

Ancak Özerk Yönetim Adalet ve Islah İşleri Ofisi, Emin’in beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiğini, dolayısıyla suçlamaların yersiz olduğunu savundu.

Diğer Haberler