YNK’nin resmi medya organları: Anti- Terör güçlerimiz içinde 12 bin kişiye sahte kimlik yapıldığı tespit edildi

YNK’nin resmi medya organları: Anti- Terör güçlerimiz içinde 12 bin kişiye sahte kimlik yapıldığı tespit edildi Lahor Cengi,

YNK’deki 7 Temmuz’da başlayan sistem ve yönetim değişikliği sonrası tüm kurumlar elden geçirilerek kanunlara uygun olmayan atama ve uygulamalar durduruluyor. Bu uygulamalardan biri de YNK’nin Anti-Terör güçleri (CTG) güçleri içinde başlatıldı. YNK medyasında geçen habere göre anti terör güçleri içinde yasa dışı pek çok uygulama tespit edildi.

YNK medyasında geçen habere göre YNK’ye bağlı Anti-Terör güçleri içinde 12 bin kişiye sahte kimlik yapıldığı belirlendi. Buna göre resmi prosedürün dışında anti terör güçlerinde 12 bin kişinin kaydı yapıldı. Bu kişilerden bazıları gerçek olup Anti terör güçleri içinde çalışırken bir bölümü ise sadece sahte kâğıt üzerindeki kişiler.

YNK’nin resmi medya organlarında geçen habere göre bu kişiler adına kayıtlı silah ve evrakın olduğu, hatta bazılarının yetkilendirilerek atandığı da tespit edildi. Diğer sahte kimliklerin ise daha çok yasal olmayan işlerde kullanılan kimlikler olduğu de haberde geçen bilgiler arasında.

YNK’de 7 Temmuzda başlayan yönetim içi olaylar öncesi ve sonrası Lahor Cengi’nin gerek sınır kapılarındaki kaçakçılık, gerekse yasa dışı işlerine dönük pek çok ayrıntı ortaya çıkmıştı.

Diğer Haberler