PKK, Murat Karayılan’dan neden izah ve rapor istedi?

PKK, Murat Karayılan'dan neden izah ve rapor istedi? Cemil Bayık, Ali Awni, Erdoğan, PKK HSM görüşme, Sterk TV,

PKK Yöneticilerinden Murat Karayılan’ın PKK tarafından soruşturmaya alındığı ve sert bir eleştiriye tabi tutulduğu öğrenildi.

PKK yöneticisi ve HSM Ana karargâh komutanı Murat Karayılan’ın 10 Haziran tarihinde Sterk TV’ye yaptığı açıklama başına bela açtı. Karayılan o açıklamadan sonra PKK’nin Ankara gurubu tarafından kendisi hakkında bir soruşturma açıldı ve kendisinden durumu izah etmesi istendi.

Murat Karayılan yaptığı o açıklamada şöyle söylemişti: “Fakat şu an kamuoyu önünde tüm halkımıza bunu belirtmek istiyorum. Bundan birkaç ay önce bazı dostlardan oluşan bir heyet vesilesi ile Türk devleti, Tayyip Erdoğan’ın kendisi bize haber gönderdi. Ne söyledi, ‘Siz Kuzey Kürdistan’da ateşkes ilan edin, fakat diğer Kürdistan parçalarında ne yaparsanız yapın biz karışmayacağız.’ Bu ne anlama geliyor peki; yani siz bizimle ateşkes ilan edin, zaten KDP ile çelişkileriniz var gidin onlarla savaşın”. Karayılan’ın bu sözlerinden dolayı PKK’yi zor duruma koyduğu gerekçesi ile kendisinden bir izah raporu istendi. Raporun istenme nedeni ile Karayılan’ın yaptığı açıklamaları nedeni ile yapılan görüşmelerin riske girmesi ve sonlanması. Ayrıca PKK bu biçimde aracılık yapan kişilerinde deşifre olduğunu iddia ediyor.

PDK Yönetim Kurulu üyesi Ali Awni kendi sosyal medya hesabından konuya ilişkin bilgiler paylaştı. Ali Awni “PKK, Karayılan’ın açıklamalarını kendisi için tehlikeli gördü. Aynı zamanda gizli bilgilerin deşifre edilmesi olarak yorumladı” dedi. Ali Awni; PKK yönetiminin Karayılan’dan neden bu konuya dönük gizli bilgileri açıkladığını izah etmesini istedi” dedi.
Murat Karayılan’ın bu açıklamasından sonra PKK ve Erdoğan hükümeti arasındaki ilişkilerin devam ettiği ortaya çıkmış ve hatta acaba PKK bu şartları kabul ettiği için mi 5 Peşmergeyi şehit etti düşüncesi ortaya çıkmıştı.

Murat Karayılan daha önce Afrin işgal edilince de “önderliğimiz üzerinde büyük bir baskı oldu, Rus ve AKP heyeti imralıya gitti, Afrin’in bırakılmasını istedi. Arkadaşlarımız bu konuda açıklama yapacaklar” demiş fakat daha sonra PKK bu konuda bir açıklama yapmış hatta inkâr etmişti.

Karayılan ve Cemil Bayık ekibi arasında derin ve eskiye dayalı çelişkiler olduğu biliniyor. Kaynaklar Murat Karayılan’ın Cemi Bayık’ın KCK Eş Başkanı olduğu 2013 yılından bu yana Karayılan’ı siyasi çalışmalardan bypass edildiğini söylüyor. Buna karşı ise Karayılan her fırsatta varlığını hissettirecek açıklamalar yapıyor.

Diğer Haberler