PKK’nin İran kanadı ile ilişki içinde olan Doğu Kürdistan’lı Rehîmî Süleymaniye’de öldürüldü

PKK'nin İran kanadı ile ilişki içinde olan Doğu Kürdistan'lı Rehîmî Süleymaniye'de öldürüldü

Süleymaniye’de 10 yıldır siyasi sığınmacı olarak yaşayan Doğu Kürdistanlı siyasi aktivist Behruz Rehîmî’nin kimliği belirsiz kişilerin düzenlediği silahlı saldırıda hayatını kaybettiği bildirildi. Rehîmî’nin PKK’nin ilan kolu PJAK çalışanı olduğu bildirildi.

İnsan Hakları Örgütü Hengaw, Süleymaniye’de siyasi sığınmacı olarak yaşayan siyasi aktivist Behruz Rehîmî’nin dün öğlen saat 12:00 sularında silahlı bir grubun saldırısında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Behruz Rehîmî’nin iş yerinde kimliği belirsiz kişilerce hedef alındığı bildirildi.

Hengaw’a konuşan bir kaynak, bir deponun güvenliğinde çalışan siyasi aktivist Behruz Rehîmî’nin iş yerinde BMW marka siyah bir otomobilden susturucu takılı tabanca ile açılan ateş sonucu sırtına isabet eden mermiler nedeniyle ağır yaralandığını, Süleymaniye’nin Şoreş Hastanesine kaldırıldığını ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını söyledi.

Ailesi siyasi aktivist Behruz Rehîmî’nin saldırıda hayatını kaybettiğini teyit etti.

49 yaşındaki Behruz Rehîmî’nin PKK’nin Doğu Kürdistan kolu Partiye Jiyana Azad Kurdistan(Kürdistan Özgür Yaşam Partisi/PJAK) üyesi olduğu İran rejimin baskılarından dolayı 10 yıl önce Kürdistan Bölgesi’ne sığındığı bildirildi.

 Behruz Rehîmî’nin ilk başlarda Qalediz kentinde ikamet ettiği ,son bir kaç yıldır  da Süleymaniye’de yaşamakta olduğu öğrenildi.

Süleymaniye Adli Tıp Morguna götürülen Behruz Rehîmî’nin cenazesinin bugün ailesine teslim edileceği bildirildi.

Kürdistan Bölgesi’ne bağlı hiç bir güvenlik kurumu şu ana kadar Siyasi aktivist Behruz Rehîmî’nin öldürülmesine ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. Ayrıca PKK medyası da şu ana değin Rehimi için herhangi bir habere yer verilmedi. Uzun yıllar Kandil de PKK ile beraber çalışan Rehimi için PKK’nin gösterdiği suskun ile dikkatlerden kaçmadı.

Diğer Haberler