Hero İbrahim Ahmed YNK içindeki iç çatışmada tavrını koydu: Başkan Pavel Mam Celal’in gerçek mirasçısıdır

Hero İbrahim Ahmed YNK içindeki iç çatışmada tavrını koydu: Başkan Pavel Mam Celal’in gerçek mirasçısıdır YNK; Lahor Cengi, asayiş

Celal Talabani’nin eşi Hero İbrahim Ahmed YNK içindeki çelişkilere dönük sessizliğini sosyal medyada bozdu. Pavel Talabani’ye başkan diyerek tarafını belli etti.

YNK içindeki Lahor Cengi’nin siyasi yozluklarına karşı alınan tavır da Hero İbrahim Ahmed şu ana değin sessizliğini korumuş, dört gün önce sosyal medyada Lahor Cengi ve oğlu Pavel Talabani ile çekilmiş bir fotosunu paylaşarak birlik yönünde çağrı yapmıştı. İki gün sonra ise fotodan Lahor Cengi’nin olduğu bölüm kırpılıp tekrar yayınlanmıştı. Hero Talabani dün gece ise oğlu Pavel Talabani ile bir resmini yayınlayarak “Başkan Pavel Mam Celal’in gerçek temsilcisidir” dedi.

Hero İbrahim Ahmed’in YNK içinde önemli bir rolü bulunuyor. Halk üzerindeki manevi etkisi kadar örgüt içinde de önemli bir konumda. Özellikle de YNK’nin tüm mal varlığı ve ekonomik sistemini Hero İbrahim Ahmed’in yönetmesi örgüt içindeki konumunu daha önemli kılıyor. Pek çok çevre Hero İbrahim Ahmed’in YNK medyası ve asayiş güçlerinin büyük bir bölümünün üzerinde büyük bir otorite sahibi olduğunu düşünüyor. Tüm bunlar Hero İbrahim Ahmed’in Pavel Talabani’den yana açık tavır olmasını önemli kıldı. Bu tavır ile YNK’nin son kongresinde Eş Başkan sıfatı alan Lahor Cengi diskalifiye edilmiş oldu.

Hero İbrahim Ahmed ‘in şu ana değin özellikle de kız kardeşi Şehnaz İbrahim’in yönlendirmesi ile Lahor Cengi’ye karşı tutum almadığı düşünülüyor. Hero İbrahim’in bu tutumu YNK içindeki safları daha net kıldığı gibi Lahor Cengi için başka şans kalmadığını da ortaya koyuyor.

Diğer Haberler