PYD asayiş güçlerinin yeni bir işkence, yakma vakası: Vücuduna kaynak su dökülerek yakılan Muhammed Süleyman hastaneye kaldırıldı

PYD asayiş güçlerinin yeni bir işkence, yakma vakası: Vücuduna kaynak su dökülerek yakılan Muhammed Süleyman hastaneye kaldırıldı

 PYD’ye bağlı asayiş güçlerinin Rojava’daki muhalif Kürtlere ve sivil vatandaşlarak işkecede katletme ve sakatlanmasına bir yenisi daha eklendi.

Rojava’nın Kobanê kentinde PYD tarafından 6 ay önce kaçırılan  Muhammed Süleyman’ın işkencede sakat kaldığı ortaya çıktı.

Muhammed Süleyman’ın ailesi bugün yaptığı açıklamada PYD’ye bağlı silahlı güçler tarafından kaçırılan çocuklarının ağır işkence gördüğü ve hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Aile çocuklarının üzerine kaynar su dökülmek kaydıyla vücudunda ağır yanıklar oluştuğunu açıklayarak, uluslararası insan hakları örgütlerinden PYD yönetimine baskı uygulaması çağrısında bulundu.

BasNews’e konuşan Muhammed Süleyman’ın yakını Kürt aktivist Osb Barkal, “PYD’ye bağlı güçler kuzenim Muhammed Süleyman’ı  6 ay  önce kaçırdılar. PYD cezaevlerinde maskeli kişiler kuzenimin cinsel organına ve vücuduna kaynar su dökerek vahşice işkence  yaptı. Kuzenim muhtemelen sakat kalacak. Şimdi de işkence izlerini kaybettirmek için Amal Hastanesi’nde tutuyorlar” dedi.

Kürt aktivist Barkal, uluslararası insan hakları örgütleri ve kuruluşlardan PYD’nin Rojava vatandaşlarına yönelik tahammül edilemez boyutlara varan baskılarına karşı harekete geçme çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde PYD cezaevinde işkencede katledilen Emîn Îsa olayı Rojava ve Kürt kamuoyunda infiale yol açmıştı.

PYD, sudan gerekçelerle gözaltına aldığı muhalif  onlarca Kürt vatandaşından haber alınmıyor.

HSD heyeti geçtiğimiz gün ENKS ile yaptığı görüşmede iki Kürt vatandaşı Emîr Hamîd ve Fûad Îbrahîm’i PYD güçlerince ‘yanlışlıkla’ katledildiğini açıklamıştı.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi ENKS yaptığı açıklamada Kürt birliği müzakerelerinin yeniden başlaması için Demokratik Birlik Partisi (PYD) güçleri tarafından kaçırılan Kürtlerin akıbetinin ortaya çıkarılmasını talep etti.

Kürt bölgelerini Suriye rejiminden devralmasından bu yana PYD’nin cezaevlerinde 54’ün üzerinde Kürt vatandaşının işkence ile katledildiği bildiriliyor.

Diğer Haberler