Kerkük’e bağlı Xurmatu’da Şii milisler Kürt mahallesi Rizgari’de bir sokağı işgal etti, halkı girmesine izin vermiyor

Kerkük'e bağlı Xurmatu'da Şii milisler Kürt mahallesi Rizgari'de bir sokağı işgal etti, halkı girmesine izin vermiyor

 Xurmatû kentinde Haşdi Şabi milislerinin Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Rizgarî Mahellesi’ndeki bir sokağı işgal ederek, Kürtlerin evlerini boşalttığı bildirildi.

16 Ekim 2017’de yaşanan ihanet ile birlikte Kerkük gibi Haşdi Şabi tarafından işgal edilen Xurmatû’da da Kürtler, Kürdistan Bölgesi’nin diğer kentlerine göç etmek zorunda kalmış, zamanla evlerine dönmeye başlamışlardı. Kürtlerin yaşadığı Rizgarî Mahallesi Haşdi Şabi tarafından baştan başa tutulmuş, Kürtlerin evlerine dönmelerini engellemeye çalışmıştı.

Kaynakların bildirdiğine göre; Haşdi Şabi milisleri bir süredir mahalleyi boşaltmış, Kürtler de evlerine dönmeye başlamıştı. Kaynaklar;  Haşdi Şabi milislerinin birkaç gün önce yeniden Rizgarî Mahallesi’ndeki sokakları tuttuğu ve Kürt aileleri evlerinden çıkmaya zorladığını belirtiyor.

Xurmatû’da Rizgarî Mahallesi’ndeHaşdi Şabi milislerinin sokakları tutuğu, sivillerin evlerine giriş-çıkışlarını engelleyerek güçlerini kalıcılaştırmaya çalıştığına belirtiliyor. Milislerin son dönemde 16 Ekim nedeniyle göç eden Kürtlerin evlerine el koydukları ve evlerine girmelerine izin verilmediğini de belirtiliyor.

Rizgarî Mahallesi’nde Şii milislerin işgal ettiği sokağın bir arka sokağında yaşayan bir Kürt yerleşimci Kürdistan’da yayın yapan  BasNews’e şunları söyledi: “Bu grupların uygulamaları çok kötü. Askeri bir gücün sivil yaşam alanınada olması kabul edilemez. Biz kaç kere ilgili yerlere şikayet ettik. Ancak bir sonuç alamadık. Yaşam bizim için bir işkenceye dönüştü, mecbur olmazsak evlerimizi terk ederiz. Ancak başka çaremiz yok.”

Kaynak: Basnews-Türkçe

Diğer Haberler