16 Ekim 2017 tarihinde Kerkük’ü satanlar Erbil’e yapılan füze saldırılarının sorumlusudur

16 Ekim 2017 tarihinde Kerkük’ü satanlar Erbil’e yapılan füze saldırılarının sorumlusudur

Goran Hareketi Ulusal Meclisi Üyesi Hakim Hemdî Mecîd yaptığı açıklamada, 16 Ekim 2017 ihanet planının, Kürdistan Bölgesi ile ilgili bölümü  bugün Erbil’e füze saldırıları şeklinde ortaya çıktığını belirtti.

Goran Hareketi Ulusal Meclis Üyesi Hakim Hemdî Mecîd BasNews’e şu açıklamalarda bulundu: “Bir grup ihanetçi 16 Ekim 2017 tarihinde Kürdistan’ı sattı ve sonuçları şimdi ortaya çıkıyor. Bir yandan uyuşturucu kaçakçıları yönlerini Kürdistan’a doğru verdi. Diğer yandan Kürdistani bölgelerin işgali ve Kürdistan Bölgesi’nin statüsünün ortadan kaldırılması için Haşdi Şabi getirildi. Şuan Erbil’de yaşananların nedeni 16 Ekim ihanetinin sonucudur.”

Hakim Hemdî Mecîd açıklamasının devamında şunları belirtti: “Eğer bu durumlar yaşanmasaydı. Kürdistan Bölgesi’ne bugün bu saldırılar yapılamazdı? İhanet grubu bugün yaşananlar karşısında tavır ve tutumsuzdur. Erbile şiddetli saldırıların yapılmasının nedeni bu grubun onlara karşı gösterdiği yakınlıktır. Öyleki bu ihanet grubu yaşanan bu durumu alkışlıyor. Bu stratejinin önemli bir parçası Kürdistan’ın tümüyle işgal edilmesidir.”

Goran Hareketi Ulusal Meclisi Üyesi şu noktalara dikkat çekti: “Kerkük bu sorunlu yaklaşım sonucu elden gitti. şimdi yolcu taksileriyle kente dönüyorlar. Utanmadan da Kerkük’ten söz ediyorlar. Erbil’i de kerkük gibi yapmak istiyorlar. İşgalcilere peşkeş çekiyorlar”

Goran Hareketi Ulusal Meclis Üyesi Hakim Hemdî Mecîd açıklamasının sonunda şunları söyledi: “Tarih, 16 Ekim ihanetiyle Kürtlere nasıl bir hançer vurduğunu ortaya çıkaracaktır. Bu ihanetçi grup neyi sattığını çok iyi biliyor. Öyle bir ihanet içine girdiler ki şuan kendilerini dahi koruyamıyorlar. Haşdi Şabi’yi Kürdistan şehirlerinin sınırlarına kadar getirdiler.”

Diğer Haberler