Mehmûd Sengawi’nin açıklamaları YNK’de ki bir kanatdın gerçek amacını ortaya koydu

Mehmûd Sengawi’nin açıklamaları YNK'de ki bir kanatdın gerçek amacını ortaya koydu

YNK’li Mehmûd Sengawî, PKK’ye bağlı silahlı grupların yasal olmayan işler ile uğraştığını bu nedenle birçok acıya neden olduklarını söyledi. Mahmut Sengawi özellikle son aylarda PKK medyasında çok sık boy göstererek kendilerini desteklediklerini dile getiriyordu.

YNK Yönetim Kurulu üyesi Mehmûd Sengawî  NRT kanalına verdiği röportajda PKK’yi sınır bölgelerde yasal olmayan işler yürütmekle  ve bu nedenle bölgede birçok acıya sebep olmakla suçladı.

 Mehmûd Sengawî, PKK’nin İran pastarlarına yönelik sınırdan ateş açtıklarını, İran’ın bunu bahane ederek Kürdistan topraklarını bombaladığını söyledi.

YNK’li Sengawî, PKK ile herhangi bir ‘bira kujî’ savaşına germek istemediklerini belirterek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Biz PKK’ye başka bir bölgede savaşın ve kendi parçanızda haklarınız talep edin diyoruz”

Siyasi gözlemciler Sengawi İran ile ilişkileri ile birinen biri olduğunu belirtiyor. YNK’li yöneticiler PKK’nin Behdinan bölgesini Türkiye kendi arasında savaş meydanına çevirmesini görmezden geliyor. Hatta destekliyor. Fakat aynı durum YNK idaresindeki Süleymaniye ile yaşanınca PKK’nin varlığını tehlikeli görüyorlar.

YNK içinde özellikle Lahor Cengi’ye bağlı bir gurup bir yandan PKK’yi Kürdistan Bölge Hükümetine karşı bir şantaj aleti olarak kullanıyor. Bu biçimde Süleymaniye kapılarındaki geliri merkezi hükümete aktarmıyor, petrol kaçakçılığı gibi pek çok iş yapıyor. Öte yandan da PKK’nin kendi sınırları içinde İran’a karşı tek bir kıpırdamaya da izin vermiyor.

Diğer Haberler