Platforma Ciwanen Kurd: Emin İsa’nin işkence katledilmesi meselesi soruşturulmalı, sorumlular yargılanmaldır

Platforma Ciwanen Kurd: Emin İsa'nin işkence katledilmesi meselesi soruşturulmalı, sorumlular yargılanmaldır

Platforma Ciwanen Kurd bir bildiri yayınlayarak  Emin İsa adlı vatandaşın Rojavada işkence ile katledilmesini kınadı. Platforma Ciwanen Kurd Emin İsa’nın katledilmesini Rojava’da beklenen birlik görüşmelerini engellemek isteyen sömürgecilerin ekmeğine yağ sürmek olarak değerlendirdi.
Platforma Ciwanen Kurd’un açıklaması şöyle;

Batı Kürdistan’da Emin İsa adlı Kürdistanlı vatandaş, 22 Mayıs’ta PYD Asayişi tarafından gözaltına alınmış, daha sonra cezaevinde vefat ederek cenazesi 27 gün sonra ailesine teslim edilmiştir.

Ailesi ve PDK-S yaptıkları açıklamalarda Emin İsa’nın işkence sonucu katledildiğini belirtmişlerdir. Medyada yer alan fotoğraf ve videolara bakıldığında insanı dehşete düşüren, kanını donduran bir manzara ile karşılaşıyoruz.

Bu olay, ENKS ve PYD arasında devam eden görüşmelere gölge düşürmüştür. Kürdistan davasına ve birlik görüşmelerine karşı olan sömürgeci devletlerin ve taşeron örgütlerin ekmeğine yağ sürmüştür.

Platforma Ciwanên Kurd olarak, bu insanlık dışı işkence suçunu kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Tüm insan hakları kurumlarını, Kürt siyasi partilerini olayın aydınlatılması için Rojava Özerk Yönetimine çağrıda bulunmalarını istiyoruz.

Bu olay tüm yönleri ile araştırılmalı, sorumlular cezalandırılmalıdır. Hiç kimse düşüncesinden ötürü işkence göremez ve yargılanamaz.

Diğer Haberler