Duhok Medeniyetleri Koruma Müdürlüğü: PKK çalışmalarımızı engelliyor

Duhok Medeniyetleri Koruma Müdürlüğü: PKK çalışmalarımızı engelliyor

Duhok’a bağlı Medeniyeti Koruma Müdürlüğü Yönetimi’nin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 6 aylık yürüttükleri faaliyetlerin sonuçlarını açıkladı ve Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) müdürlüğe bağlı ekiplerin çalışmalarını engellediğini belirtti.

Duhok Medeniyetleri Koruma Müdülüğü Sözcüsü Bewar Ebduleziz basın mensuplarına yaptığı açılmalarda şu hususları dile getirdi: “Geçtiğimiz 6 ay içerisinde Duhok’ta çalışmalarımızla alakalı 553 faaliyet yürütüldü. Bunlardan 110’u orman, ot vb. Yangınları, 3’ü mültecilere ait 8 kampta çıkan yangınlardı. Bu yangınlarda toplamda 617 mülteci çadırı yandı. Mültecilerin maddi olarak bu yangınlarda gördükleri zarar haricinde ciddi miktarda nakit para da yandı.”

Ebduleziz açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yaşanan bütün bu yangınlarda toplamda 7 milyar 100 milyon dinar civarında bir zarar oluştu. Diğer taraftan 2 vatandaş yangınlar nedeniyle hayatını kaybetti ve 16 kişi yaralandı. Geçtiğimiz 6 ay boyunca 8 vatandaşımız boğuldu, 37 kişi ekiplerimiz tarafından yürütülen çalışmalarla kurtarıldı.  Ayrıca dere ve ırmaklarda serinlemek isteyen ve boğulma tehlikesi yaşayan 21 vatandaşta ekiplerimizin çalışmaları sonucunda kurtarıldı.”

Ekipleri tarafından geçtiğimiz 6 ay içerisinde 8 havan güllesi ile top güllesinin etkisiz hale getirildiğine dikkat çeken Bewar Ebduleziz açıklamasında şunları söyledi: “Bizimle koordinasyon içerisinde çalışan Duhok Havalimanı Ekipleri yaklaşık 10 bin dönümlük alanda gelişen arazi ve ot yangınlarını söndürmeyi başardılar. Ayrıca geçtiğimiz 6 ay boyunca Duhok sınırlarında 30 bin dönüm arazi ve ot yangını gerçekleşti.”

Ebduleziz açıklamalarının sonunda şunları dile getirdi: “Geçtiğimiz bu süreçte PKK varlığı nedeniyle Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu çıkan yangınlara ekiplerimiz müdahale edememiştir. Özellikle PKK savaşçıları ekiplerimizin alana girerek yangınlara müdahale etmesine engel oldular. Bizde mecbur bırakıldığımız için ekiplerimizi bu alanlardan çekmek zorunda kaldık.”

Diğer Haberler