Lahor Cengi’ye bağlı silahlı güçler tarafından kaçırılan Benefşi’nin babasının oğlunu görmesine izin verilmedi

Lahor Cengi'ye bağlı silahlı güçler tarafından kaçırılan Benefşi'nin babasının oğlunu görmesine izin verilmedi

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Anti Terör Birimi tarafından kaçırılan Simko Muhammed’in babası Elî Benefşî yaptığı açıklamada, Doğu Kürdistan Peşmergesi oğlunun YNK’nin Antiterör Güçleri tarafından kaçırıldığını ve oğlu Simko Benefşî’nin de Mustafa Salimi gibi İran’a teslim edilmesi tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

13 Nisan 2021’de, İran Kürdistan Devrimci Emekçiler Topluluğu Peşmergesi Simko Benefşî, YNK’nin Lahûr Cengî’ye bağlı Anti Terör Birimi tarafından kaçırıldı.

Simko Benefşî’nin babası Elî Benefşî BasNews’e yaptığı açıklamada, oğlunun kötü muamaleye maruz kaldığını bildiği için oğlunu ziyaret etmek istediğini YNK Anti Terörür Birimi’nin kendisine izin vermediğini söyledi.

Elî Benefşî açıklamasının devamında, Kürdistan Bölgesi halkının oğlunun saf ve temiz biri olduğunu bildiğini, kendisinin Kürdistan’da oğlunu kendi elleriyle eğittiğini, oğlunun Kürtlere ve Kürdistan’a asla ihanet etmeyeceğini ifade etti.

Benefşî açıklamasında şu noktalara dikkat çekti: “Simko’yu tutuklayan güçler oğlumu İran’a teslim etmeyeceklerine dair bana söz verdiler. Ancak sözlerini tutup tutmayacaklarını bilemiyorum.”

Simko Benefşî’nin babası, oğlunun Mustafa Salimi gibi İran’a teslim edilmesinden korktuğunu ve oğlunun durumu hakkında bilgi sahibi olmadığını,oğlunu ziyaret etmesine de izin verilmediğini ifade etti.

Diğer Haberler