Türkiye’ye bağlı çetelerin Efrin’deki zeytin ağacı katilamı, bu kez Mabata’da 1500 ağaç kesildi

Türkiye'ye bağlı çetelerin Efrin'deki zeytin ağacı katilamı, bu kez Mabata'da 1500 ağaç kesildi

Türk Devletine bağlı Suriye Milli Ordusu’na (SMO) silahlı gruplarının Efrin’in Mabata beldesinde bin 500 zeytin ağacını kestiği belirtildi.

Yerel kaynaklardan aktardığı bilgilere göre, Türkiye’nin desteklediği SMO içindeki El Hamza grubu Mabata beldesinde köylülere ait 1500 zeytin ağacını kesti.

Kaynak, kesilen ağaçların Özerk Yönetim Efrin Kantonu Savunma Komitesi Eşbaşkanı Behçet Bereket’e ait olduğunu söyledi. El Hamza grubu Behçet Bereket’in evine de el koyarak karargah olarak kullanmaya başladı.

Behçet Bereket, Türkiye’ye bağlı silahlı grupların kontrolüne geçmeden önce Efrin’de Savunma Komitesi Eşbaşkanlığını yürütüyordu.

El Hamza grubu bu yılın Ocak ayında da Kokanê köyünde ünlü Süleyman Halebi’nin torunları olan Ahmed Sido ailesinin 150 zeytin ağacını kesmişti.

Efrin’in 18 Mart 2018’de Türk ordusu ve desteklediği silahlı grupların kontrolüne geçmesinin ardından Afrin halkı büyük bir zulüm ile karşı karşıya kaldı. Yurdundan oldu. Silahlı guruplar büyük insan hakları ihlalleri yaptılar.  El Hamza grubunun adı insan kaçırma, fidye, haraç ve talan olaylarında adı en öne çıkan guruplardan biri oldu.

Kaynak: Rudaw

Diğer Haberler