Kürdistan Gazeteciler Sendikası Başkanı Hemedemin: PYD yönetiminin Kürdistan24’ın ofisini kapatma kararı siyasidir

Kürdistan Gazeteciler Sendikası Başkanı Hemedemin: PYD yönetiminin Kürdistan24'ın ofisini kapatma kararı siyasidir

Kürdistan Gazeteciler Sendikası Başkanı Azad Hemedemin, Kurdistan24’ün Rojava’daki ofisinin kapatılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, kararın siyasi olduğunu ve kapanmaya sebep olabilecek hukuki bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

PYD yetkililerinin PKK’nin kontrolünde olduğunu ifade eden Hemedemin, PKK’yi eleştirmeye kalkanların, Rojava’da kendilerine yer bulamadığını vurguladı.

Rojava’daki yönetim erkinin belirsiz olduğunu ve özellikle basın özgürlüğüne karşı net olmadığını belirten Kürdistan Gazeteciler Sendikası Başkanı şöyle konuştu:

“İki ay önce Özerk Yönetim tarafından yeni bir yasa çıkarıldı ve bu yasa şu anda uygulanıyor olmasına rağmen PYD’nin kadrosu PKK’nin kontrolündedir. Hiçbir eleştiriyi kabul etmiyorlar. PKK’nin Rojava’daki ihlallerini eleştiren kim olursa olsun, bölgede kendisine yer bulamıyor. PYD yönetimi, son iki yıldır medya ve basın konusunda uluslararası basın özgürlüğü standartlarındaki hiçbir çizgide durmadı ve kararları PKK’nin himayesinde alıyor.”

Kurdistan24’ün Rojava ofisinin kapatılmasının siyasi olduğunu, kararın hukuki bir dayanağının bulunmadığını belirten Hemedemin, “Rojava’daki medya, siyasi meseleleri tek taraflı gündeme getirmek için bir araç haline geldi. Bu da uluslararası standartlara uygun değil. Dolayısıyla Kurdistan24’ün Rojava ofisinin kapatılması kararı Kamışlo’dan değil, Kandil’den geldi.”

Son olarak Kurdistan24 televizyonun profesyonel haberciliğine dikkat çeken Hemedemin şunları kaydetti:

“Rojava’da ve Rojava dışından çok sayıda gazeteciyle yaptığımız görüşmeler sonucunda, Kurdistan24 televizyonunun Rojava’daki olayları büyük bir profesyonellikle aktardıklarını öğrendik. Kurdistan24’ün Rojava’daki ofisinin kapatılmasının amacı, Rojava’da yaşananların doğru bir şekilde aktarılmasına engel olmak ve dünyanın gerçek olaylardan haberdar olmasını engellemek içindir.”

Diğer Haberler