Suriye Kürt Gazeteciler Ağı’ndan PKurdistan24 ofisinin PYD asayişi tarafından kapatılmasına kınama

Suriye Kürt Gazeteciler Ağı’ndan PKurdistan24 ofisinin PYD asayişi tarafından kapatılmasına kınama

Suriye Kürt Gazeteciler Ağı, Kurdistan24’ün Rojava ofisinin PYD asayişi tarafından kapatılmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Özerk Yönetim’e bağlı Basın Dairesi’nin, Kurdistan24’ün Kuzey ve Doğu Suriye genelinde çalışmasını durdurmasını kınamaktadır” denildi.

Açıklamada, Basın Dairesi’nin, Kurdistan24 ofisi ve muhabirleriyle ilgili yasal bir belge sunmadığı ve Özerk Yönetim’in kurallarını çiğnediği belirtilerek, kanalın genel yayın politikasına yönelik ifadelere yer verildiği kaydedildi.

Basın Dairesi’nin, ofisin hatalarıyla ilgili hiçbir detay sunmadığı ve mesleki ilkelere göre yorumlamadığı da açıklamada yer aldı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Suriye Kürt Gazeteciler Ağı, uluslararası ölçütlere göre mesleğini sürdüren ofisin kapatılması kararından rahatsızlık duyduğunu belirtiyor, Kürt bölgelerinde basın özgürlüğüne dönük ihlalleri kınıyor. Ayrıca Basın Dairesi’nden de Kurdistan24 ofisinin kapatılması kararından da dönmesini istemektedir. Yasaların da basın özgürlüğü ve uluslararası belgeler çerçevesinde olması gerektiğini vurguluyoruz.”

Diğer Haberler