PYD asayişinin yeni demokrasi hamlesi: Kurdistan24 televizyonu ofisi kapatıldı!

Kurdistan24 tarafından yapılan açıklamada, televizyonun Rojava ofisinin PYD asayişi tarafından kapatıldığı bildirildi.

Kurdistan24’ten yapılan açıklamada, “Maalesef, Demokratik Birlik Partisi (PYD) asayişinin kararıyla Kurdistan24’ün Rojava ofisi bugün tekrar kapatıldı” denildi.

Kurdistan24 televizyonunun ofis, muhabir ve ekibiyle birlikte Kürdistan’ın bu parçasındaki gelişmeleri tarafsız bir şekilde dünyaya aktardığının belirtildiği açıklamada, hiçbir zaman yasa ve uygulamaların çiğnenmediği ifade edildi.

Açıklamada, “Kurdistan24, ulusal bir kuruluş olarak, ulusal sorunlara karşı sorumluluk bilinciyle muamelede bulunmuş ve Kürdistan’ın tüm parçalarında halkın beklentilerine cevap vermiştir. Her şeyden önce Afrin, Serêkaniyê ve Girê Sipî’ye yönelik saldırılarda dünya ajansları ve uluslararası televizyon kanalları için Rojava’nın sesi ve rengi olmuş, Kurdistan24 televizyonu öncelikli kaynak olup, kameralar yoluyla görüntüler tüm dünyaya servis edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Kürdistan24’ün Rojava ofisinin kapatılmasının medya özgürlüğü, basın faaliyetleri ve insan haklarının açık bir ihlalidir” denilen açıklamada, bu uygulamanın Rojava yöneticilerinin basın özgürlüğüne inanmamalarının ve farklı seslere tahammülsüzlüklerinin bir belgesi olduğu vurgulandı.

Rojava yetkililerinin Kurdistan24’ün faaliyetlerini ve ulusal sorumluluğunu iyi bildiğinin kaydedildiği açıklamada, Kurdistan24’ün her zaman birlik ve toplumsal barış cephesinde olduğu belirtildi.

Diğer Haberler