PSK’den çağrı: Hani’de AKP binasına yapılan saldırı halkımızın Deniz Poyraz cinayetine haklı tepkisini gölgeler, iktidara hizmet eder

PSK'den çağrı: Hani'de AKP binasına yapılan saldırı halkımızın Deniz Poyraz cinayetine haklı tepkisini gölgeler, iktidara hizmet eder AKP; İzmir, HDP, sömürgeci

 Kürdistan Sosyalist Partisi(PSK) İzmir’de HDP binasına yönelik saldırıda HDP kadın üyesi Deniz Poyraz’ın öldürülmesine ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada “Kürd düşmanlarının kirli oyunlarını kursaklarında bırakalım” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği gibi 17 Haziran 2021 tarihinde HDP İzmir il binasına gerçekleştirilen bir saldırıda HDP kadın üyesi Deniz Poyraz alçakça bir şekilde katledildi. Kürtler bir bütün olarak ve demokrasi ve barıştan olan herkes yapılan bu vahşi saldırıyı şiddetle kınadı ve siyasi cinayetin bütün boyutlarıyla açığa çıkarılması için güçlü bir tepki ortaya koydu.

Tam da böyle bir ortamda dün (18.06.2021) Diyarbakır Hani ilçesinde AKP ilçe binasına gerçekleştirilen molotoflu saldırı, Kürt halkının Deniz Poyraz cinayetinde ortaya çıkan haklı ve meşru tepkiyi etkisiz kılmaya ve gündemi manipüle etmeye hizmet etmektedir. Halkımızın özgürlük, demokrasi ve adalet mücadelesini gölgeleyecek her türlü girişimlerden uzak durulmalıdır. Bu tür provokatif eylemlerin toplumun gerçek gündemini değiştirip iktidara hizmet ettiği açıktır.

Bütün yurtsever, demokrat ve barıştan yana olan güçleri halkımıza dönük dozu artan saldırılara karşı saflarını sıklaştırmaya çağırıyoruz.

Gün birlik, mücadele ve sömürgeci saldırılara karşı direnme günüdür.

Gelin Kürtlerin düşmanlarının kirli ve kanlı planlarını kursaklarında bırakalım.”

Diğer Haberler