HAK-PAR’dan Deniz Poyraz’ın katledilmesine dönük açıklama: Kürtlerin bir bütün olarak terörist ilan edilmesinin sonucu

HAK-PAR'dan Deniz Poyraz'ın katledilmesine dönük açıklama: Kürtlerin bir bütün olarak terörist ilan edilmesinin sonucu

 Hak ve Özgürlükler Partisi(HAK-PAR) İzmir’de HDP binasına yönelik saldırıda HDP kadın üyesi Deniz Poyraz’ın öldürülmesine ilişkin yayınlanan açıklamada saldırı kınandı.

HAK-PAR açıklamasında “Uzun süredir Kürdler ötekileştirilerek ve bir bütün olarak “terörist” ilan edilerek sürdürülen gerginlik politikaları silahlı saldırıları da beraberinde getirmeye başlamış ve böylece bu gerginlik politikaları çok tehlikeli bir hale dönüşmüştür” denildi.

HAK-PAR’ın açıklamasının devamında  “Halklar arasında ekilen öfke ve nefret politikalarından acilen vazgeçilmelidir” ifadelerine yer verildi.

HAK-PAR açıklaması şu şekildi: “Aralıksız şekilde gözetim ve koruma altında tutulan HDP İzmir İl Örgütü’ne silahlı saldırganın içeri girerek çalışan #denizpoyraz’ı katletmesini kınıyoruz.

Saldırganın bu saldırıyı tek başına planlamadığı ve arkasında karanlık güçlerin olduğu açıktır.

Saldırganın #SADAT tarafından eğitildiği ve Suriye’de savaştırıldığı iddiası çok vahimdir.

Uzun süredir Kürdler ötekileştirilerek ve bir bütün olarak “terörist” ilan edilerek sürdürülen gerginlik politikaları silahlı saldırıları da beraberinde getirmeye başlamış ve böylece bu gerginlik politikaları çok tehlikeli bir hale dönüşmüştür.

Hiç zaman kaybetmeden bu ülkeyi yönetenlerin aklını başlarına devşirmeleri gerekir.

İvedilikle etkin bir soruşturma yapılarak saldırganın arkasındaki karanlık güç ya da güçler tespit edilmeli ve bunlar için gerekenler yapılmalıdır.

Halklar arasında ekilen öfke ve nefret politikalarından acilen vazgeçilmelidir.

Öfke ve nefret diline kaynaklık eden Kürd meselesi bir an önce adil bir çözüme kavuşturularak halkların barış içerisinde yaşamaları sağlanmalıdır.

Yarın çok geç olabilir.

Bir kez daha yapılan saldırıyı ve HDP çalışanı #denizpoyraz’ın katledilmesini kınıyor, ailesine, sevenlerine ve HDP üye ve yöneticilerine baş sağlığı diliyoruz.”

Diğer Haberler