Kürdistani Bölgeler Komisyonu Başkanı Ciwan Rojbeyani: Kürdistani Bölgeler sorunu çözülemezse bütün partiler seçimleri boykot etmeli

Kürdistani Bölgeler Komisyonu Başkanı Ciwan Rojbeyani: Kürdistani Bölgeler sorunu çözülemezse bütün partiler seçimleri boykot etmeli

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu, Kürdistan Bölgesi Dışında Kalan Kürdistani Bölgeler Komisyonu Başkanı Ciwan Rojbeyanî Basnews’e yaptığı açıklamada Kürdistani Bölgeler sorunu hallolmadığı taktirde bütün siyasi partilerin seçimleri boykot etmesi gerektiğini belirtti.

Basnews’e açıklamalarda bulunan Rojbeyanî şunları söyledi: “Kürdistani Bölgeler zor bir dönemden geçiyor. Özellikle istikrar ve huzur olmadığı için buradaki halk çok endişeli. Buralarda bulunan güvenlik güçleri kendilerinden beklenen görevleri yerine getiremiyorlar. Bölgede yaşayan Kürtlerin büyük çoğunluğu da bu belirsizlik, istikrarsızlık ve huzursuzluktan dolayı evlerini, yurtlarını bırakarak şu an mülteci konumda yaşıyorlar.”

Ciwan Rojabeyanî açıklamasını şöyle sürdürdü: “Irak hükümeti üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli ve burada yaşayan halka layık oldukları huzurlu ve istikrarlı yaşam koşullarını sunmak zorundadır. Özellikle burada yaşayan Kürtler kendilerini Araplaştırma politikaları karşısında yanlız ve sahipsiz görüyorlar. Irak hükümetinin de bu Araplaştırma siyasietine destek sunduklarına inanıyorlar.”

Bütün siyasi taraflarla diyalog içerisinde hareket ettiklerine dikkat çeken Rojbeyanî açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “Bütün siyasi tarafların temsilcileriyle diyalog halindeyiz. Bütün siyasi partiler tek tavır ve tek yaklaşım çerçevesinde duruma yaklaşmalıdırlar. Şayet Kürdistani Bölgelere yönelik doğru ve kalıcı bir çözüm üretilemzse Kürt partilerinin hepsi birlikte seçimleri boykot etmelidirler. Çünkü burada yaşayan Kürtler özgür bir şekilde seçimlerde oy kullanamayacaklar.”

Diğer Haberler