ABD’den Kürdistan Parlamentosu şehit edilen 6 Peşmerge için baş sağlığı ziyareti

ABD'den Kürdistan Parlamentosu şehit edilen 6 Peşmerge için baş sağlığı ziyareti Hikmet Muhammed

 Kürdistan Parlamentosu İç İşleri Komisyonu Sözcüsü Hîkmet Mihemed, ABD’nin Erbil Konsolosluğu’nun PKK tarafından şehit edilen 6 Peşmerge hakkında bilgi almak ve baş sağlığı dilemek amacıyla Parlamentoyu ziyaret ettiğini söyledi.

BasNews’e konuşan Kürdistan Parlamentosu İç İşleri Komisyonu Sözcüsü Hîkmet Mihemed, ABD’nin Erbil Konsolosluğu’nun Parlamentoyu ziyaret ettiğini belirterek şunları dile getirdi:

 “ABD Konsolosu, PKK eliyle 6 Peşmerge’nin şehit edilmesi hakkında bilgilenmek ve başsağlığı dilemek amacıyla bize ziyarette bulundu. Konsolosluk, saldırıyı bir terör saldırısı olaak tanımladı ve Kürdistan Bölgesi ile dayanışma içerisinde oldukları, bu ilişkinin hiçbir zaman zayıflamayacağı mesajını iletti.”

Kürt Parlamenter Hîkmet Mihemed, “Konsolosluk, PKK ile Türkiye arasındaki çatışmalar ve bölgede oluşan istikrarsızlığa ilişkin bir rapor hazırlamamızı, bu konuda ilerde ayrıntılı bir toplantı gerçekleştirmek istediklerini söylediler” ifadesini kullandı.

Kürdistan Parlamentosu İç İşleri Komisyonu Sözcüsü Hîkmet Mihemed, PKK’nin 1991 yılından beri, bölge halkına bir faydası olmadığına aksine zarardan başka bir şey getirmediklerini, bundan dolayı kalıcı bir çözüm üzerine çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Hîkmet Mihemed, Irak Parlamentosu’ndan Kürdistan Parlamentosu’na gelen heyetin verdikleri sözleri yerine getirmesini istedi.

Diğer Haberler