Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani: PKK 30 yıldır Kürdistan Bölgesi için sorun yaratıyor

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani: PKK 30 yıldır Kürdistan Bölgesi için sorun yaratıyor

Kürdistan  Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, PKK tarafından düzenlenen ve 5 Peşmerge’nin şehit düştüğü saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

“Saldırıyı şiddetle kınıyorum” diyen Neçirvan Barzani, şehitlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

PKK’nin 30 yıldan bu yana Kürdistan Bölgesi vatandaşları için sorun yarattığını ifade eden Neçirvan Barzani, “PKK’nin daha fazla sorun çıkarmaması, Kürdistan Bölgesi’ndeki huzur, güvenlik ve istikrarı bozmaması ve çatışmalar yüzünden boşaltılmış bölgelerin yeniden inşası için PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik davranışlarına bir sınır konulmalı” ifadelerini kullandı.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi yasalarına ve idaresine hiçbir şekilde saygı duymadığını vurgulayan Neçirvan Barzani, “Vatandaşlarımızın huzur ve istikrarını saldırı ve tehdit altına almaya devam ediyorlar” dedi.

Kürdistan Bölgesi topraklarının çatışma alanı olmadığını yineleyen ve PKK’yi uyaran Neçirvan Barzani, şunları kaydetti:

“Bu tür saldırıların ve kargaşa çıkarmanın hiçbir tarafa herhangi bir yararı yok. PKK, silahlı güçlerini Kürdistan Bölgesi sınırlarından uzak tutmak suretiyle, Kürdistan Bölgesi’nin statüsü, idaresi ve sınırlarına saygı duymalıdır. Kürdistan Bölgesi topraklarının, PKK’nin komşu ülkelere saldırılar düzenlediği bir alan olarak görülmesi kabul edilemez. Federal Irak hükümeti de bu sorun karşısında görev ve sorumluluklarını getirmelidir.”

PKK unsurlarının bu sabah Duhok’un Amedi ilçesi sınırlarındaki Metina Dağı’nda göreve giden Peşmerge mühendis timine düzenlediği saldırıda 5 Peşmerge şehit düştü, 7 Peşmerge de yaralandı.

Peşmerge Bakanlığı ve yetkililer, saldırıda roket ve diğer bazı ağır silahların kullanıldığını açıkladı.

Diğer Haberler