Mesrur Barzani: Peşmergeye yapılan saldırıya ortak tutum alalım

Mesrur Barzani: Peşmergeye yapılan saldırıya ortak tutum alalım

Başbakan Mesrur Barzani, Amedi ilçesi kırsalında PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne yönelik düzenlediği saldırıyı kınadı. Barzani, parlamento ve siyasi tarafları saldırılara karşı tek ses olmaya çağırdı.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, Duhok’un Amedi ilçesinde Peşmergeye yönelik saldırıyı şiddetle kınadı.

Mesrur Barzani’nin paylaşımı şöyle:

“PKK’nın bugün Peşmerge’ye yönelik saldırısını şiddetle kınıyorum. Şehit Peşmerge ailelerine baş sağlığı yaralılara da acil şifalar diliyorum.

 Bu vesileyle buradan Kürdistan Parlamentosu ve siyasi partileri bu saldırganlığa karşı tek ses olmaya çağırıyorum.”

Duhok’un Amedi ilçesinde PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne düzenlediği saldırı sonucu 5 Peşmerge şehit düşerken 4 Peşmerge de yaralandı. Yaralı Peşmergeler Duhok’ta hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Peşmerge Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, saldırının, PKK’lilerin kurduğu pusu sonucu gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Peşmerge Güçleri, Amedi ilçesinde bulunan Metina dağı bölgesinde askeri görevini icra ederek halkı ve köylerini koruyarak bölgenin asayişini sağlamaya çalıştığı sırada PKK güçleri tarafından pusuya düşürüldü. Daha önce bu tür olayların yaşanacağı konusunda uyarıda bulunmuştuk. Herkes bölge sınırlarına saygı duymalı, Kürdistan Bölgesi’nin istikrarı ve asayişini tehlikeye atmamalıdır.”

Diğer Haberler