Dubiz Mahkemesi 7 Pelkanlı aileyi haklı buldu, evlerini geri verdi

Dubiz Mahkemesi 7 Pelkanlı aileyi haklı buldu, evlerini geri verdi

Evleri ve arazileri “ithal Araplar” tarafından işgal edilen Pelkan köyü sakinlerinin Dubiz Mahkemesi’nde açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, evleri işgal edilen 7 Kürt aileyi haklı bularak, evlerine geri dönmesini kararlaştırdı.

16 Ekim olayları ardından Kerkük’ün Sergeran Nahiyesi’ne bağlı Pelkan köyü Haşdi Şabi’nin desteğini alan ithal Araplar Kürtlere ait evleri ve arazileri işgal etmeye başlamıştı.

Dubiz Mahkemesi, bugün işgal edilen ve mülklerini geri almak amacıyla mahkemeye başvuran 7 Kürt ailesi hakkında karar verdi.

Konu hakkında BasNews’e konuşan PDK Dubiz İlçe Sorumlusu Cewad Mihemed, bir kaç ay önce Pelkan köyü sakinlerinin Dubiz mahkemesinde ithal Araplar aleyhine dava açtığını belirterek, “Mahkeme, köyün kadim halkı olan 7 Kürt aileyi haklı bularak evlerine dönmesini kararlaştırdı. İthal Arapların bu evler üzerinde hiçbir hakkı bulunmadığı ispatlandı” dedi.

Cewad Mihemed sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu bölgeler Iraklı milislerin kontrolünde. Daha da önemlisi meşru olmayan bu güçler, ithal Arapların bu hukuksuzluğunun önüne geçmemekteler.”

Devrik diktatör Saddam Hüseyin rejimi döneminde Kürt bölgelerinin “Araplaştırılması” politikası çerçevesinde Kerkük başta olmak üzere Kürdistani bölgelerdeki Kürtler topaklarından sürülerek yerlerine Araplar yerleştirilmişti. 2003 yılında Saddam rejiminin devrilmesiyle Kürtler yeniden kendi bölgelerine dönmüştü.

Ancak 16 Ekim 2017 tarihinde yaşanan ihanet sonucu, Kerkük ve Kürdistani bölgelerin Haşdi Şabi tarafından işgal edilmesi sonrası, Saddam dönemindeki Araplar ve Şiiler Kürt köylerinde hak iddia ederek, Kürtlerin ev ve arazilerini işgal etmişti.

Diğer Haberler