PKK Medyası yine yalan haber paylaştı

PKK Medyası yine yalan haber paylaştı Mehmet Derweş; Dersim, Pithos, operasyon, Zinare Keste, Çelkê, Hiror, Medya Savunma Alanları, Manipülasyon, PKK

Türk devletinin Metina, Avaşin hattında yaptığı operasyon sürüyor. Kürdistan’ın en stratejik dağları ve zengin köyleri bir bir Türk devleti tarafından işgal ediliyor. PKK’nin 2003 yılında Medya Savunma Alanları diye alanları olarak ilan ettiği alanların nerdeyse yüzde 60’lık bölümü son dört yılda Türk devleti tarafından işgal edildi. PKK her operasyonda başka bir dağa başka bir köyün Türk devleti tarafından işgale edilmesine zemin sundu.

Son olarak Metina ve Avaşin hattında yapılan operasyonda da benzer durumlar yaşanıyor. PKK Zinare Keste, Hiror ve Çelke hattında ki köyleri canlı kalkan olarak kullanıp stratejik dağları bırakıyor. Yaşanan durumda kendi payını gizlemek içinse PKK topu yine Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Peşmergeye atıyor. Bunun içinde özellikle son günlerde sosyal medya da halkın gündemini saptırmak için yalan haberler,fotolar ve eski videolarla hedef saptırıyor.

Bunlardan biri de bu gün yaşandı. 1994 yılından bu yana PKK medyasında çalışan kıdemli PKK basıncısı Memet Derweş tarafından bir fotoğraf paylaşıldı. Fotoğrafta “KDP’nin gözleri önünde kontrolündeki bölge talan ediliyor” notu ile paylaşılan fotoda ise Türk askerleri büyük bir testi (Pithon) çıkarırken görülüyor.

Sosyal medya kullanıcıları PKK medya çalışanlarına tepki göstererek fotonun aslını ve nerde çekildiğini paylaştı. Fotonun 2018 yılı ocak ayında Dersim’in Pertek ilçesinde bir askeri operasyon sırasında çekildiği ortaya çıktı. Bir operasyonda çekilen fotoda ortaçağa ait bir Pithos bulunduğu yönlü haberler o zamana ait.

Diğer Haberler