Doğu Kürdistan-Sine kentinde halk YNK’nin tutukladığı peşmerge Benefşi için eylem yaptı

Doğu Kürdistan-Sine kentinde halk YNK'nin tutukladığı peşmerge Benefşi için eylem yaptı

Doğu Kürdistanlı Peşmerge Simko Benefşî’nin kaçırıldığı ve bir buçuk aydan fazla bir sürede akıbetinin bilinmediği medyaya yansımıştı.

Doğu Kürdistan’ın Sine’ye bağlı Awyer kentinde bir grup vatandaş, YNK’den (Kürdistan Yurtseverler Birliği) kayıp olan Doğu Kürdistanlı Peşmerge Simko Benefşi’nin nerede olduğunu bilmek istediklerini dile getirdiler. Vatandaşlar ellerindeki dövizlerle Simko Benefşi’nin nerede olduğunu sordu.

Kayıp Peşmerge Simko Benefşi’nin eşi Jîla Danîşwer sosyal medya hesabı Facebook üzerinden bazı fotoğraflar paylaştı. Danîşwer’in söz konusu paylaşımında bir grup vatandaşın Sine’ye bağlı Awyer kentinde ellerinde YNK’den ‘ Simko Benefşi nerede’ olduğunu yazan dövizler taşıdığı görülüyor.

Ne olmuştu?

Doğu Kürdistan, Devrimci ve Emekçi Toplum Partisi Üyesi Simko Benefsi Nisan 2021’de YNK anti-terör birimi tarafından kaçırıldığı medyaya yansımıştı. Peşmerge Benefşi’nin akıbeti bilinmiyor.

Daha önce BasNews’in yayınladığı habere göre Simko Benefşi’nin babasının oğlu hakkında medyaya konuştuğu vakit oğlunun başına kötü şeyler geleceği ifade edilmişti.

Diğer Haberler