Bab’daki Rayi cezaevi Kürtlere zulüm yuvasına döndü:64 yaşındaki kadın işkence ile öldürüldü

Bab'daki Rayi cezaevi Kürtlere zulüm yuvasına döndü:64 yaşındaki kadın işkence ile öldürüldü

 Efrin’de Türkiye desteli çetelerin kaçırması ve işkence katletmesine bir yenisi eklendi. Efrin’de kaçırılan biri 64 yaşındaki kadın, 2 sivil işkence ile katledildi.

Efrin’deki kaynakların bildirdiğine göre, Mabada ilçesine bağlı Dargire köyünde kaçırılan Kürt vatandaş Kawa Omerîn(32), Rayî cezaevinde işkence edilerek vahşice katledildi.

Kaynakların bildirdiğine göre, 2019 Eylül ayında Al Hemzat grubu tarafından kaçırılan Kawa Omer’den öldürüldüğü güne kadar haber alınamıyordu.

Öte yandan, Mewlîde Numan isimli 64 yaşındaki kadının dün Rayî cezaevinde işkence ile öldürüldüğü ortaya çıktı.

Mewlîde Numan isimli yaşlı kadının 2019 Nisan ayında Cinderes ilçesinin  Bazîkê köyünde Rojava Özerk Yönetimi ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle Türkiye destekli gruplarca kaçırılmıştı.

Edinilen bilgilere göre;  Al-Hemzat grubu, Mewlîde Numan’ın ailesine yaşlı kadının kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği bilgisini verdi ve aileden yaşlı kadının cenazesini almasını istedi.

Rayî cezaevi, Türkiye destekli Al Hemzet grubunun kontrolündeki Bab  ilçesinde bulunuyor.  İnsan hakları aktivistlerinin verdiği bilgiye göre, Rayî cezaevinde 600’ün üzerinde Kürt sivil bulunuyor ve ağır işkencelere maruz kalıyor.

İnsan hakları örgütlerinin verilerine göre, 18 Mart 2018 tarihinde Türkiye destekli grupların ele geçen Efrin’de 50’nin üzerinde Kürt sivil işkence ile katledildi, onlarcasının ise akıbeti bilinmiyor.

Diğer Haberler