Hükümet Sözcüsü Adil: TSK ve PKK çatışmasında zarar gören tek taraf biziz

Hükümet Sözcüsü Adil: TSK ve PKK çatışmasında zarar gören tek taraf biziz

Kürdistan Bölgesi Hükumet Sözcüsü Cutyar Adil yaptığı basın açıklamasında  TSK ile PKK arasında yaşanan çatışmaları değerlendirdi. Adil çatışmalar nedeniyle halkın mağdur duruma düştüğünü belirterek, her iki tarafa da “sorunlarını Kürdistan Bölgesi toprakları dışında çözmeleri” çağrısında bulunduklarını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ile PKK arasında Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde yaşanan çatışma ve bombardımanlara da değinen Adil, hükumet olarak defalarca operasyon bölgesinde sivillerin zarar gördüğü yönünde açıklama yaptıklarını hatırlattı.

Adil, şu ifadeleri kullandı:

“Biz Kürdistan Bölgesi hükumeti olarak defalarca zarar gören taraf olduğumuzu, özellikle Amedi, Şeladize bölgelerinde insanların göç etmek zorunda kaldığını, insanların işsiz kaldığını söyledik. Hem hükumet olarak ve hem de Irak hükumeti nezdinde hem Türkiye’ye ve hem de orada bulunan diğer güce kendi sorunlarını Kürdistan Bölgesi toprakları dışında çözmeleri çağrısında bulunduk. Biz halkımızın bundan daha fazla zarar görmesine müsaade etmeyeceğiz. Hükumet olarak tavrımız nettir; hiç bir şekilde savaştan yana olmadığımız gibi bu çekişmenin bir tarafı da olmayacağız. Kürdistan Bölgesi topraklarını bu şekilde ihlal edilmesine de karşıyız ki bu da Irak hükumetinin de sorumluluğudur.”

Diğer Haberler